• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

vlag-haiti1CURAÇAO – De inwoners van Curaçao hebben gisteren laten zien dat er volop meegeleefd wordt met de zwaar getroffen bevolking van Haïti. De inzamelingsactie ‘Haïti Media Help’ heeft een hoop geld en goederen opgebracht.

De benefietavond die op zeer korte termijn georganiseerd werd door Chico Jonckheer (La prensa en Ultimo Noticia), Darwin Gregg (Radio Krioyo) en Lilo Sulvaran (Vigilante) is zeer succesvol verlopen. “De inzamelingsactie heeft ons tot nu toe drie containers vol met kleding en voedsel opgebracht. Het ingezamelde geldbedrag is nog niet bekend, maar ik denk dat we ruim boven de 300.000 gulden gedoneerd bij elkaar hebben gekregen. Er waren heel gulle mensen die heel grote bedragen hebben gedoneerd”, aldus Lilo Sulvaran.

Haïti onbereikbaar
Het probleem waar de organisatoren van de inzamelingsactie op dit moment mee kampen, is dat de goederen niet naar Haïti kunnen. Het door de aardbeving getroffen land is zo moeilijk bereikbaar, dat de containers pas over twee weken verscheept kunnen worden. “In de tussentijd gaan we door met inzamelen van goederen”, aldus Sulvaran.

Artiesten
Verschillende artiesten hebben belangeloos opgetreden om een leuke invulling aan de avond te geven. De artiesten die onder andere aanwezig waren, zijn Area 51, Greta Martha, Ilvia Gustina en Salsa Friends.

Vigilante
De Vigilante is vrijdag 15 januari niet verschenen, omdat de werknemers van de krant het veel te druk hebben gehad met de benefietavond op de Kleine Werf. 

www.versgeperst.com