• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Personeelsleden van negen consultatiebureaus en van het hoofdkantoor van het Departement voor de Jeugdgezondheidzorg hebben hun sleutels moeten inleveren. Minister van Gezondheid Jacinta Constancia heeft zonder opgegeven reden de sloten van alle kantoren vervangen.

Het personeel heeft afgelopen vrijdag de sleutels moeten inleveren bij de implementatiemanagers. Moeders die met hun kind voor een afspraak kwamen werden naar huis gestuurd. Omdat de sleutels ingeleverd zijn hebben de medewerkers inmiddels geen toegang meer tot de gebouwen.

Onwetendheid
Er is bij de medewerkers en bij de klanten veel verwarring ontstaan over de actie van de minister. Tot op heden weet niemand waarom Constancia deze actie heeft genomen. Het personeel werd vrijdag, nadat ze de sleutels ingeleverd hadden, uitgenodigd op kantoor van de minister. Constancia liet het ook bij de nieuwe afspraak, die op maandag gepland stond, afweten.

11 reacties op “Personeel jeugdzorg in onwetendheid”

 1. @ Edsel,

  Inderdaad, dat gebeurt er als je ongeschoolde mensen “macht” geeft. Ze kunnen er niet mee omgaan en maken er misbruik van. Kunnen ze eindelijk hun eigen frustraties botvieren op anderen. Wannabee dictators worden het. Niet gehinderd door enige kennis van zaken heeft deze dame een arrogantie die buiten proporties is, net als haar lichaam overigens, maar dat komt natuurlijk door haar veelvuldige horecabezoeken.
  Dus haar attitude bij horecagelegenheden kan ik me wel wat bij voorstellen, maar als je de smeuige details met ons wilt delen graag!

 2. Mevrouw Constantia begint trekken van de voormalige kolonisator te vertonen.

 3. Wat een regering, zo ga je met mensen om. Je praat niet met hen over hun (dis)functioneren maar je doet andere sloten in de deuren en je komt niet op de afspraken om je besluit(en) toe te lichten. Wat een laf gedrag. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!!!!
  Mensen van Pais Korsou, dit is nu eenmaal de atitude van mevr. Constantia . Blinkt uit door disfunctioneren, maar kan dat te meken hebben met haar opleidingsniveau.

  Ze is haar afkomst inmiddels vergeten en lijdt nu aan grootheidswaanzin, met name bij haar bezoeken aan horecagelegenheden hier op het eiland.

 4. Dit is dus de MENSWAARDIGHEID die Schotte bedoeld ?

 5. Nu gaan de vriendjes van de regering er werken? John bedankt voor je uitleg.

 6. Of informeer in iedergeval de ouders, bijvoorbeeld via de kranten, tv, enz…

 7. Consultatiebureau’s sluiten, waar zijn we nou helemaal meebezig! Ouders met baby’s naar huis sturen, kinderen die prikjes moeten hebben?? wat gebeurt daar mee? Minister denk eens na, voordat je zo’n radicale beslissing neemt!

 8. Er is niets gesloten! Het huidige personeel verkiest kennelijk zielig te doen en zogenaamde slachtoffer te spelen. De belabberde kwaliteit en ‘vreemde’ zaken die er te lang hebben gespeeld worden nu aangepakt. Zo kan je eindeloos krom recht praten. De schuldigen, dat nu sloten zijn vervangen, is het personeel zelf! Dat is kennelijk de enigste manier om duidelijkheid te scheppen en schoon schip te maken. De aktie was aangekondigd alleen nu schreeuwt iedereen moord en brand! Nu de volgende instantie misschien Wijkzorg?

 9. Ik denk dat John zijn hoofdband moet gaan afdoen! Eerst goed lezen voordat u een reactie geeft. Je gaat klanten niet voor een dichte deur laten staan! Reorganiseren lijkt me perfect als zaken vreemd en schreef gegroeid zijn, maar alles tegelijk sluiten maakt het alleen maar erger.

 10. Meneer Baselmans hoe ziet u in deze actie di egetuigd van slechte communicatie en organisatie als een grote schoonmaak en werkelijk opkomen voor.. Helemaal met u eens dat dat nodig is, don’t get me wrong. Maar denk eerder dat er een foutje is gemaakt dan dat het een verstandige strategische ingreep is gedaan op weg naar een betere organisatie

 11. Eindelijk een minister die zaken die in vele jaren zijn misgelopen weet te doorbreken. Al vele jaren weten we dat bij vele instanties, stichtingen en clubjes zaken ‘vreemd’ en ‘scheef’ gegroeid zijn. Wijkzorg en tehuizen vallen ook hieronder. Maar niemand durfde in te grijpen. Laten we hopen dat deze minister de grote schoonmaak door gaat zetten. Zou het dan toch zijn dat er eens WERKELIJK opgekomen gaat worden voor kinderen en burgers?