• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling heeft het druk tijdens zijn bezoek aan Nederland. Hij bezocht gisteren en vandaag diverse gezagsdragers en monument- en erfgoedgerelateerde instanties.

Maandagochtend ging minister Cooper langs bij de wethouder van Ruimtelijke Ordening in Amsterdam. Tijdens dit bezoek kreeg de delegatie uitleg over de werkwijze en ervaringen van Amsterdam met monumenten en werelderfgoed. De minister heeft met de wethouder afgesproken dat er gezocht wordt naar een duurzame manier van samenwerking. Daarna volgde een bezoek aan de gemeente Beemster, waar onder meer een presentatie werd gegeven over de werkwijze van Beemster.

Goed nieuws
De volgende dag stond een bezoek aan de staatssecretaris van Cultuur op het programma. Die had goed nieuws voor Cooper: Er is een brief naar de Tweede Kamer verstuurd met de mededeling dat het plantagesysteem van Curaçao is voorgedragen als potentieel werelderfgoed. De staatssecretaris en de minister hebben verder afspraken gemaakt over de wijze waarop Curaçao binnen het UNESCO-werelderfgoed een prominentere rol kan innemen. Het programma werd afgesloten met een bezoek aan de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed in Amersfoort.

Afspraken
Uit de werkbezoeken zijn verschillende afspraken gekomen. Zo zal Nederland stagemogelijkheden bieden en zal Nederland een programma voorbereiden voor het geven van cursussen over erfgoed en ruimte op Curaçao.

9 reacties op “Druk programma voor Cooper”

 1. Lekker he, zo’n reisje? Lekker even eruit, terwijl je een hekel hebt aan de Nederlanders.;-P

 2. Plantagesysteem op Werelderfgoed Lijst, deze mededeling maakte het hele verblijf van Cooper al de moeite waard. Blijft één probleem, bij terugkomst moet hij dat wel nog aan Wiels “verkopen”. En misschien loopt het hem dan nog wel dun door de broek.

 3. Wat heeft het voor zin om in NL je in te zetten voor het plantagesysteem en monumentale panden? Als het aan coalitiegenoot Wiels is dan worden binnenkort alle panden en gebouwen die aan koloniaal Nederland te denken is afgebroken en worden er Afrikaanse hutten neer gezet.

 4. Misschien kan ie nog een gaatje vinden om naar een wegenbouwer te gaan, hier zijn genoeg gaatjes om hierin te verdwijnen, alhoewel dat nou weer ingewikkeld is met het postuur van de man…

 5. PLANTAGESYSTEEM OP WERELDERFGOED LIJST,SAMEN MET DE VELE MONUMENTALE GEBOUWEN.

 6. Cooper heeft het druk……. Dat is dan voor het eerst in zijn bestaan als minister. Zal wel moeten afzien met het Nederlandse tempo.

  Als hij terug is kan hij zich misschien ook eens druk maken over het herstel van de wegen op Curacao!!! Of staat de volgende reis alweer in de planning??? Deze man betekent echt NIETS voor de bevolking van Curacao. Trouwens is er al een minister van dit kabinet die wel iets heeft betekend?? Het schiet mij niet te binnen.

 7. Gomez, als het om snoepreisjes gaat heeft noch hij of anderen ( politici althans) van de vorige kabinetten en het huidige een hekel aan Europese overheersers. In momenten als het onderwerpelijke kun je een vergelijking maken met de vlieger en de plant venusvliegenvanger. De naam zegt het al, er is een motief dat hun lokt.
  Zodra je daar vragen over gaat stellen hoor je en, of, alsof, maar, doch, dus, derhalve, met andere woorden veel redenen waarom. Terwijl je voor die tijd op dezelfde vraag te horen zou krijgen omdat, aangezien, want, nadat, totdat als, zoals, behalve, hoewel ofschoon, kortom een hoop redenen waarom zij liever geen contact met de overheersers willen hebben. Conclusie, het gaat de meeste politici alleen om de macht. Inhoudelijk stelt ( stellen) de reden( en) van het verblijf van Cooper, voor mijn begrippen, niets voor.

 8. Hij heeft toch een hekel aan Nederland. de koloniale overheersers?

 9. Beste Cooper,

  Probeer nu eens vriendjes te maken i.p.v ruzie te zoeken daar in Nederland.
  Vinden wij hier ook veel fijner.