• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting  Schoon Milieu Op Curaçao eist dat er iets gebeurt met raffinaderij Isla. De stichting doet morgen een laatste poging: een gesprek met de Nederlandse directeur-generaal en de directeur Koninkrijksrelaties en daarnaast gaat de stichting naar Gezondheidsminister Jacinta Constancia.

“Nederland moet inzien dat deze kwestie nu een koninkrijksaangelegenheid is en dat er moet worden ingegrepen. Ook Nederland is hier verantwoordelijk voor”, zegt Peter van Leeuwen, voorzitter Stichting Milieu Ontwikkeling Curaçao (SMOC). De stichting gaat ook nog één keer naar de minister van Gezondheid. “Mochten zowel Constancia als Nederland niet ingrijpen, zit er voor ons niets anders op dan naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.”

Gesprek
“Wij gaan morgen tusen 17.00 en 18.00 uur in gesprek met de directeur-generaal en de directeur Koninkrijksrelaties van Nederland over Raffinaderij Isla”, vervolgt Van Leeuwen. “We willen weten of Nederland gaat ingrijpen op grond van de waarborgfunctie. De overheid van het eiland laat Isla nu maar op zijn beloop, ze heeft geen idee.”

4 reacties op “SMOC mogelijk naar Europees Hof”

 1. Beste heer van Leeuwen bedankt voor jullie strijdt tot nu toe voor een gezonde milieu voor de Curacaose bevolking.Het enige dienst wat jij de regering kan bewijzen is de weg naar het Europesehof. Het is gewoon zoals die Makayu daarboven schrijft gewoon Open Die Beerput. Jullie hoeven niet eens rondje Bestuurders en ook geen GGD te lopen. Ga direct naar het Europesehof het Internationale gerechthof in den Haag en maakt er melding van. Volgens mij was de vorige regering wel ermee bezig maar verder niks meer van gehoord. Veel sukses.

 2. Openen die BEERput!
  Regering MFK/MAN/PS heeft genoeg kansen gehad een plan van aanpak op te zetten voor ISLA. Er wordt bewust geen reactie gegeven. En “het volk” dat hen gekozen heeft wordt aan het lijntje gehouden met opportunistich gebral en aandacht voor afleidende non-issues.
  Regering (samen met bestuur ISLA) moet worden aangeklaagd voor misdaad tegen de menselijkheid met voorbedachte rade en voorkennis!

 3. Het is inderdaad opvallend dat politici welke over allerlei onbenullige futiliteiten zoals namen van scholen en taal van onderwijs zonder uitzondering van de allerhoogste daken af schreeuwen dat het een schande is en ze door Nederland opnieuw gekolonialiseerd worden, nu het over de kwaliteit van het leven van vaak juist de arme yu di korsow gaat, zo stil als een muis zijn. Zouden ze zwijggeld krijgen of bang zijn voor Chavez ? Of zouden ze gewoon dom zijn…

 4. Kunnen we Peter van Leeuwen niet uitroepen als nationale held? zeker als hij het voor elkaar krijgt om de Isla daadwerkelijk aan te pakken.

  Ik zie een mooi plaatsje voor hem naast Tula, hij bevreid de curacaose (met name arme bevolking) van een zware onderdrukker.