• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao Ports Authority directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy werd na een schorsing vorige week ontslagen. Stichting Overheidsaccountantsbureau is het hier echter niet mee eens. Moet er naar dit advies geluisterd worden? Versgeperst.com vroeg het voorbijgangers.

“Onbegrijpelijk”, reageert de 42-jarige Nel. “Zo’n organisatie is er toch niet voor niets, die geven adviezen uit om een reden. Waarom zou je die negeren?” Ook de 24-jarige Shonaila is het hiermee eens. “Het is heel gek als men hier niet naar zou luisteren. Ze zouden de zaak op z’n minst zaken opnieuw moeten bekijken.”

Negatieve sfeer
Humphrey (52) maakt zich iets minder druk over de ontwikkeling. “Er hangt een sfeer van negativiteit op het eiland. Alles wordt negatief gemaakt en men grijpt alles aan om te schreeuwen over corruptie en fouten. Ik doe daar niet aan mee, ze zullen best weten wat ze doen.” Ook Wilma (44) vindt het onzin om heisa te maken over het ontslag. “Er is niet aan de hand en misschien trekken ze het ontslag in. Zo niet, zal daar vast een hele normale reden voor zijn. Hij is tenslotte niet voor niets ontslagen.”

Corruptie
De 27-jarige Maikel is het totaal oneens met Humphrey. “Alles wijst op corruptie. Regelrechte vriendjespolitiek is dit. Waarschijnlijk zit een vriendje van een van die gasten zonder werk dus kunnen ze de functie makkelijk doorschuiven. Ik word kotsmisselijk van deze praktijken.” Ook de 52-jairge Fred denkt er zo over. “Door en door corrupt die mensen, absurd is het.”

6 reacties op “‘Ik word misselijk van deze praktijken’”

 1. Ik vind het persoonlijk heel erg jammer voor Chonky de Lannoy. Hij heeft zeker de kennis en kunde die je van een directeur mag verwachten. Alleen is hij heel erg naief, en helaas moet ik constateren dat hij niet over de nodige strategische inzicht beschikt. Een directeur moet iemand zijn die vooruit moet kunnen kijken. Als directeur moet je kunnen beschikken over een geweldige dosis anticiperingsvermogen en op basis hiervan je plannen in bepaalde richting aansturen. Helaas heeft Chonky dit niet gedaan. Op het moment dat hij directeur is geworden, had hij rekening moeten houden met een eventuele wijziging in de politiek op Curacao. Hierdoor had hij veel voorzichtiger moeten zijn met bepaalde beslissingen die hij heeft genomen. Hij had om te beginnen Agustin Diaz nooit als externe consultant moeten aannemen. Dit is strategisch gezien een een hele grove fout wat Chonky heeft begaan. Hij had moeten weten dat dit in heel slechte aarde zou vallen bij bepaalde groeperingen en politieke leiders op Curacao. Hij had op z’n minst een jaar moeten afwachten alvorens te beslissen of hij genoeg draagvlak heeft om Agustin Diaz een contract aan te bieden. Dit is voor mij dan ook de allereerste blunder die Chonky de Lannoy heeft begaan. Zijn tweede blunder is het binnenhalen van de heer Caldera op een Management functie bij CPA. Als ik me niet vergist, de heer Caldera wou ook heel graag directeur van CPA worden en hij had destijds binnen FOL voor deze functie gelobied. Hoe kun je binnen zo’n korte tijdsbestek jouw voormalige tegenstander een management functie aanbieden? Dit is echt onbegrijpelijk. Zijn derde blunder is dat hij die Tinchi Diaz teveel vrijheid gaf om te feesten in Panama. Ja, het was inderdaad een grote feest daar in Panama met geld van de belastingbetaler. Chonky de Lannoy had al lang moeten ingrijpen in het hele Panama gebeuren en had die Tinchi Diaz van die functie moeten afhalen en een andere persoon met meer ervaring tegen een markt conforme vergoeding daar naartoe moeten sturen. Helaas heeft hij verzuimd om dit op eigen initiatief te doen.

  Zijn goede band met de familie Diaz heeft hem uiteindelijk zijn kop gekost. Aan de ene kant heel erg jammer, omdat hij een zeer kundige professional is, maar aan de andere kant is het wel goed zo, omdat op zo’n functie moet je een sluwe vos zijn…net als zijn voorganger.

 2. @p le reine, het is jammer dat men vriendjes voor 100.000 rapportjes laten schrijven om daarna onze ydk te laten ontslaan en het bedrijf failliet laten gaan..

 3. @ Gomez: Helemaal mee eens. Het volk is het spuugzat. Je ziet momenteel in alle hoeken van de samenleving op Curacao grote sociale onrust ontstaan. Dit alleen al door de door en door rotte politici die hun vriendjes en financiers in positie moeten brengen. Voor wat hoort wat nietwaar? Het moet wel heel erg zijn als een beroepsgroep zoals de medisch specialisten zich uiten zoals zij momenteel doen.

  Ik heb te weinig ruimte om alle onrust op te noemen en de gebroken verkiezingsbeloften te noemen maar ik kan het niet laten om er een paar te noemen: benzineprijzen, kosten water en stroom, wegen, politie, prijsstijging primaire levensbehoeften zoals vlees en groenten, enz. enz. Neen, de regering maakt zich druk over een naamswijziging van een school, heeft ministers die niet eens weten waar ze het over hebben, die hun vak niet verstaan. Kijk naar de begroting, het grote uitgeven is alweer begonnen daar waar spaarzaamheid deze ministers zou sieren. Tekort de komende jaren 450 miljoen gulden. Wie gaat dat betalen??? Natuurlijk de arme burger van Curacao. En mensen let op binnen nu en enkele weken een gigantische verhoging van de benzineprijzen en stroom. De (socilale) onrust wordt alleen maar groter. Met dank aan de huidige regering.

 4. Als de heer de Lannoy zo naief is geweest stukken te tekenen die hem zodanig compromiteren dat hij straks meegesleurd zou kunnen worden in de malversaties van de vorige directeuren, dan kon hij moeilijk aanblijven als directeur van CPA. Ik vind wel dat hij vanwege zijn kennis en kunde een andere functie aangeboden had moeten krijgen binnen het bedrijf. In de onderhandelingen die nu volgen kan hij dat misschien inbrengen.
  Het is jammer dat de soab half werk heeft geleverd. Bij navraag hier te lande bleek al heel gauw dat men degelijk rekening zou hebben gehouden met de omstandigheden waar hij zou komen te verkeren als men hem zou hebben aangehouden als algemeen directeur van CPA.

 5. Ieder die corupt is mag lekker naar Nederland gaan want de boevennest word hier opgeruimt.

 6. Het volk is dit inderdaad spuugzat.. Een mooi bedrijf als CPA naar de knoppen helpen zodat WIels, Dos Santos, Hernandez en vriendjes hun zakken kunnen vullen..

  Met deze regering hebben we zo weer een miljardenschuld