• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - Vlag CuracaoCURAÇAO – De internationale erfgoedcursus, georganiseerd door de University of Curaçao (UOC) heeft geleid tot de ‘Willemstad Verklaring’. De cursisten bespreken hierin kritisch het ontbreken van een professionele beheerorganisatie voor de Curaçaose binnenstad.

De cursus was bedoeld om kennis over herkenning, plaatsing en beheer van monumenten en werelderfgoed te vergroten onder Caribische erfgoedprofessionals. De deelnemers leerden tijdens deze module hoe ze interessante aspecten van gebouwen, stadsdelen of (natuur)gebieden in kaart kunnen brengen.

Eisen
De cursisten leerden hoe  je in aanmerking kunt komen voor een plek op de Unesco erfgoedlijst, volgens de complexe regelgeving van Unesco. Na de cursus lieten de cursisten echter kritisch weten dat Curaçao niet voldoet aan de eisen die Unesco stelt aan de vermelding van erfgoed op de erfgoedlijst.

Beheerplan
Hoofdonderwerp van de cursus was het opstellen van een beheerplan dat voldoet aan de criteria die Unesco opstelt. Er zijn de afgelopen week, bij wijze van oefening, beheerplannen opgesteld voor de historische stadsdelen Punda, Scharloo, Pietermaai en Otrobanda. De cursusorganisatie koos er speciaal voor om deze module aan te bieden vanwege de Curaçaose binnenstad, die deel uitmaakt van de Unesco erfgoedlijst.

Prijsuitreiking
De deelnemers ontvingen na de twee weken durende cursus hun deelnamecertificaten uit handen van premier Gerrit Schotte en docent Gustava Araoz. De uitreiking vond plaats in het woonhuis van Willem van Bokhorst, een monument op Pietermaai, dat voor de gelegenheid beschikbaar was gesteld.

2 reacties op “‘Curaçao voldoet niet aan Unesco-eisen’”

  1. Nee laten ze al die panden afbreken.. het zijn de panden van de slavenhandelaars

  2. DE CURSISTEN LEERDEN HOE JE IN AANMERKING KUNT KOMEN VOOR VELE PLAATSEN VAN DE UNESCO ERFGOEDLIJST,EN ZORGEN ERVOOR DAT CURACAO OOK DAADWERKELIJK IN AANMERKING KOMT VOOR PLAATSEN OP DE LIJST.