• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een haai van drie meter lang is dit weekend door vissers gevangen vlakbij de kust van Sea Aquarium Beach. De haai, vermoedelijk een tijgerhaai of stierhaai, zwom zo’n veertig meter uit de kust van het populaire strand. “Haaien zwemmen ook aan de zuidkust van Curaçao.”

Volgens visser Kenrick Berkemeyer in het Antilliaans Dagblad was het een hele klus om de tussen de 200 en 300 kilo wegende haai te vangen. “Hij zat al in ons net maar we hebben hard moeten werken voordat we hem hier op de kant konden trekken.”

Zuidkust
Berkemeyer geeft aan dat het algemeen bekend is dat er haaien zwemmen rond Curaçao. “De haaien zwemmen niet alleen aan de noordkust maar ook aan de zuidkust.” De vissers slachtte het dier in het blauwe visserhuisje bij Marie Pampoen, wat veel bekijks trok van automobilisten.

Gevaarlijk?
De tijgerhaai wordt samen met de witte haai en stierhaai beschouwd als de haaisoorten die voor de mens het gevaarlijkst zijn. Volgens het ISAF zijn tussen 1580 en 2008 88 niet uitgelokte aanvallen bekend, waarvan 27 met dodelijke afloop. Algemeen kan opgemerkt worden dat het risico van een verwonding door een aanval van een haai statistisch gezien zeer laag is, als men het vergelijkt met de kans op bijvoorbeeld letsel opgelopen door een verkeersongeval, natuurramp, of zelfs een aanval van een hond.

31 reacties op “Haai gevangen bij zuidkust”

 1. sjonge jonge zeg ppffff wat maken jullie je allemaal druk zeg om een HAAI.!!!

 2. Wat zou het mooi zijn als Schotte, Wiels en Asjes eens wat vaker aan de zuidkust gingen zwemmen. Met name Asjes kan wel wat lichaamsbeweging gebruiken.

  En vooruit, laat Ramsay Soemanta, die ondanks als zijn door ons betaalde vakantiereisjes toch nog tijd heeft gevonden om hieronder te reageren, en Stella van Rijn ook een duikje nemen.

 3. Pancho iets vangen omdat “men heeft gezegd” dat het gevaarlijk is, is beestachtig.

 4. “minister” monk is pas een gevaarlijke haai. Kunnen ze hem ook vangen?

 5. Bapor KIbra. Het gebroken schip letterlijk vertaald. Het schip heette Oranje Nassau gezonken rond de tweede wereldoorlog in een orkaan periode als ik me niet vergist. Daaraan heeft dat gebied zijn naam ontleend. Doordat er geen moeite werd gedaan om dat schip eruit halen heeft mijn hem daar gelaten als broedplaats voor vissen incl. haaien. Ik heb begrepen van scubadivers dat er vroeger veel haaien daar werden gesignaleerd. M.a.w. is bapor kibra een broedplaats geweest voor haaien en andere soort vissen. Wij hebben nooit last gehad van die haaien want vroeger zachen wij ook scholen dolfijnen voorbij zwemmen langs de kust. In dat ruwe bocht van Boca di Kacho tot Bapor Kibra was het gebied van de haaien. De zee was daar altijd erg ontstuimig om normaal te zwemmen. Daarom vind ik het niet vreemd dat er af en toe haaien gevangen worden in dat gebeid.

 6. Ik hou van kari kari

 7. Vandaag weer heerlijk verse vis uit de zee gegeten! Bedankt VISSERS!! Iedereen eet toch wel eens vis en ja af en toe kom je een Haai tegen.

 8. Jammer, je ziet dat deze mensen zich niet voor stellen wat ze de natuur aan doen….!!!!!
  Volgende keer laat het beest zijn gang gaan, laat hem/haar zich reproduseren zodat onze/jullie kinderen kunnen zien WAT EEN HAAI IS…….!!!! Als het ZO door gaat met vervuiling/ overbevissing zullen er geen haaien MEER zijn… Jammmer, FOEI, FOEI

 9. Jammer, je ziet dat deze mensen zich niet voor stellen wat ze de natuur aan doen….!!!!!
  Volgende keer laat het besst zijn gang gaan, laat hem/haar zich reproduseren zodat onze/jullie kinderen kunnen zien WAT EEN HAAI IS…….!!!! Als het ZO door gaat met vervuiling/ overbevissing zullen er geen haaien MEER zijn… Jammmer, FOEI, FOEI

 10. @ Melinda:
  2008-1580???? Waar heb jij de afgelopen jaren gezeten? De meeste mensen leven in 2011…:-D

 11. Jammer…… de meeste mensen op deze wereld weten het verschil niet eens tussen haaien…. helaas zijn er nog altijd van die mensen die een soort van WAANangst hebben voor deze prachtige dieren.. Dit hadden ze in Hawaii moeten doen… dan was die visser er vandaag niet meer om zijn stoere verhaal te doen gevangen nog wel in een NET! dat is gewoon triest…. ik hoop dat de moeder van deze haai viser er de volgende keer goed te grazen neemt!

 12. BTW de kans dat je 10 keer de staatsloterij wint is groter dan de kans om aangevallen te worden….te veel Jaws gekeken met z’n allen???

 13. In 40 jaar maakt de mens kapot wat al 400 miljoen jaar stand hield.
  Als we zo doorgaan zijn er staks helemaal geen haaien meer.
  DOM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Jammer dat er dan weer staat dat ie tussen de 2 en 3 honderd woog terwijl daadwerkelijk het beest nog geen 100 kilo woog..

 15. als je bang bent dat je kinderen op worden gegeten door een haai… een zwembad is altijd een optie ! of heel simpel niet te ver gaan van de kust.. curacao? Caribische zee vogens mij .. NATUURIJK zwemmen er overal haaien !!!

 16. Wat een onzin, effe bovenstaande tekst GOED lezen mensen. In 428 jaar (snel rekensommetje: 2008 minus1580), zijn er maar 88 aanvallen geweest waarvan 27 dodelijk. Dat is circa 1 dode per 16 jaar!!!! (428/27) Zoals beschreven is de kans dat je wat overkomt in het verkeer en in een vliegtuig VELE malen groter!

  Dont be so ignorant. Wij (de mens) kunnen niet alles blijven doden wat ons angst inboezemt….deze haaien zijn dankzij ons een met uitsterven bedreigde diersoort! De kans is groot dat tegen de tijd dat onze kleinkinderen groot genoeg zijn, al deze dieren niet meer zullen bestaan.

 17. Ik vraag me af wat voor bijvangst deze visser nog meer in dat gigantische net van hem heeft gevangen.Hoeveel perocent van de vangst was nutteloos. Door het gebruik van netten zullen vele vissoorten voortijdig uit onze wateren verdwijnen. Zo ook deze haai. Het ecologisch systeem zal verstoord raken met alle gevolgen van dien. Verbied het vissen met netten. Gewoon met een haakje is voldoende.

 18. En alweer een natuurlijke vijand van de lionfish minder. Die zijn een nog veel groter probleem in onze zee. Nog even en er kan helemaal niet meer gepoedeld worden rondom Curacao.
  Wanneer wordt er eens nagedacht door die vissers??

 19. @Eduardo, wanneer worden er mensen opgegeten door haaien hier op Curacao. Deze haaien komen niet dicht bij de kust. Er is genoeg eten voor ze

 20. EDUARDO

  NEE ,WIJ ETEN LIEVER DIE HAAI OP,VOOR HIJ ONS ALLEMAAL OPEET.
  WIJ ZIJN SLECHTS EEN SNACK VOOR HEM…

 21. shark oil om je weerstand op peil te houden, natuurlijk?? gewoon wat aloe vera, beweging en niet iedere dag naar de mac of vette nasi bij de snek. Kan die haai ook gewoon doorleven. er zijn er al niet zo veel meer en ze spelen een belangrijke rol in het ecosysteem. Zonde dat dit prachtige exemplaar het heeft moeten ontgelden. leve de mens zijn destructieve aard

 22. Mijn kids zwemmen elke dag aan de zuidkust dus inderdaad jammer en zonde voor de haai dat hij is gedood maar nog altijd beter dan m’n kids als ontbijt voor deze 3 meter lange killer

 23. Waarom moet dit arme beest dood, dit is iets wat ik absoluut niet begrijp.
  Laat ze met rust er is nog nooit iemand gedood door een haai rond Curacao.

 24. arme haai….. lijkt mij een Bullshark

 25. tribon mula, tiger shark for sure

 26. Das nou precies de reden dat ik niet verder het water in ga dan schouderhoogte bibber!

 27. Arm beest…

 28. @Ramsay, Jou verse Shark Oil zal verrassende ingrediënten in zich hebben. Wat denk je van alle vervuilende elementen zoals pcb’s zware metalen, dioxiden, chemicalien, radioactief afval enz enz hopen zich op in het vet van de vis.

  Het is allemaal helaas niet meer wat het is geweest.

 29. Ze kunnen beter de vissers hun boten afpakken en de natuur met rust laten.

 30. DAT IS EEN MOOIE GROTE HAAI!!!!!!

 31. Als de visser het goed doet dan heeft Curacao ook nog eens verse Shark Liver Oil in voorraad. De beste en meest natuurlijk produkt om je weerstand op peil te houden.