• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ex-minister van Onderwijs Omayra Leeflang stelt dat de nieuwe minister van Onderwijs, Lionel Jansen, geen kennis heeft van de wet. Jansen zei tijdens zijn beëdiging vrijdag dat hij het Funderend Onderwijs gratis wil maken. “Het Funderend Onderwijs is al gratis”, meldt Leeflang.

“Dat het Funderend Onderwijs al gratis is, is ook vastgelegd in de wetgeving die door de PAR-regering is gemaakt”, aldus Leeflang. In Artikel16 lid 2 staat beschreven dat ouders een bijdrage leveren aan de school, maar dat deze bijdrage vrijwillig is. Daar wordt in Artikel 20 aan toegevoegd: ‘de beslissing over toelating, schorsing en definitieve verwijdering mag niet afhankelijk gesteld worden van een geldelijke bijdrage van de ouders.’

Valse start
“Het is erg teleurstellend dat de minister die zelf directeur was van een school voor basis/funderend Onderwijs geen kennis heeft van de wet die het onderwijs regelt”, gaat het PAR-lid verder. “Bovendien heb ik als onderwijsminister een informatiebijeenkomst gehouden in 2008 bij publicatie van de nieuwe wet waar de huidige minister als schooldirecteur ook aanwezig was. Alle leerkrachten kregen toen een exemplaar van de wet. Advies aan de nieuwe minister van Onderwijs; corrigeer de valse start en lees de wet voordat je aan de bestuurlijke klus begint.”

14 reacties op “‘Minister kent de wet niet’”

 1. @lucho! Ja! Kan niet wachten!! Dat betekent namelijk ook meteen het vertrek van de meeste ontwikkelde mensen en het einde van de ontwikkeling van Curacao! TOP! Dag mensen die belachelijk veel belastingsgeld betalen, dag grote bedrijven en dag sociale verzieningen (voor zover dat er al is) voor de armen en ouderen.. Hoop dat Google Translate dan wel Papiaments opneemt in het programma zodat de Curacaoenaar dan nog enigzins begrepen kan worden door de buitenwereld…

 2. Voor alle jankers,zo meteen word voledig papiamens gesproken en geschreven,engels en spaans worden de 2e en 3e taal en dan gaan we kijken wie tekort gaan schieten. Even tot bezinnig PAR komt nooit meer terug de genen die daarop hopen of aan het wachten zijn kunnen nu hun biezem pakken en laga lastra!!!!!!!!!

 3. veel dyslekte mensen zo te lezen…….uit dat lokale onderwijs , vooral op zijn papiaments doorgaan….

 4. Neen, Macamba. Ik had bij de fraters van Tilburg op school gezeten, jammer hè. Fout of niet, U heeft mij toch goed kunnen begrijpen.
  Macamba’s, toch niet altijd zalig verklaard, niet waar! Jammer toch, hè Cees!

 5. is dat wel een curacaoenaar? o, dacht ff dat het een boy was, maar het is een dame zegt men!
  maar zwart of niet, ze heeft geen curacaose uitstraling! het is toch die vrouw die zo’n 2 jaar geleden helemaal vanuit nederland, ik dacht door dhr.Spong, middels een ingezonden stuk in de Amigoe voor ‘kakelende kip zonder kop’ uitgemaakt werd?! idd.

 6. Treurig allemaal, we zetten ons land wel lelijk voor schut op deze manier.

  Daarom herhaal ik maar weer, geheel off-topic, doe iets nuttigs en maak de busjes gratis!

 7. @rudy, hoezo baas in eigen huis.. Deze heren politici zitten het hele huis leeg te jatten..

  en een minister dient iemand te zijn met kwaliteiten en ervaring die het beleid kan maken.. niet met mislukte figuren die er alleen zitten om de zakken te vullen..

  als je baas in eigen huis wilt zijn dan hoor je nu te demonstreren! net zoals in 1969 en wat ze nu in Arabie doen!

 8. Beste Willems Rudy,

  aan je taalfouten te zien, heb jij ook bij Lionel Jansen op school gezeten.

 9. Hetgeen mevrouw Omayra Leeflang nu naar voren heeft gebracht speelt zich al tijden op de Nederlandse Antillen. In het verleden stelde een journalist van een krant, die ik niet bij naam wil noemen, aan een minister ( volksgezondheid) van Bonaire de vraag, : ” Meneer ………..kunt u me zeggen over hoeveel bacteriologen de Nederlandse Antillen beschikt”?
  Antwoord van de minister, : ” Ik heb geen direct antwoord voor je, maar ik beloof je een antwoord als ik daartoe de geijkte studies heb laten doen”. Het stomme van dat antwoord kwam tot uiting door het antwoord van de journalist de enige bacterioloog, dhr. Eustatius waarover het Lands -laboratorium van de N.A. Een kennis van algemene bekendheid waarover bedoelde minister een studie nodig had. Ouderen plegen te zeggen, : “Kacho mei, mei di palu di maishi”. E kacho no por kome e palunan di maishi, pero ta kore ku tur kabritu.

 10. Goed of slecht, wij hebben wat ons ontnomen zijn, zijn op de goede weg, hoe dan ook: wij hebben veel te leren, maar baas in eigen huis.
  Wij bewonderen de ex-minister van onderwijs niet,
  Wij bedonderen haar als het even kan,
  En wij kunnen zonder haar.

 11. Dit zegt ook iets over het niveau van een schooldirecteur. Waarom heeft deze man deze functie? Is het dan alleen maar een kwestie van de juiste vrienden hebben?

 12. hahaha ze heeft helemaal gelijk:) privescholen vallen niet onder funderend onderwijs en werken dus ook niet funderend 😉

 13. Nou Edsel dat is niet aardig tegen Lionel Jansen, vergeet niet dat, e mes por, dus jou hulp om hem belachelijk te maken is echt niet nodig hoor ! Doet het helemaal zelf.

 14. Dit geeft maar weer eens aan wat het niveau van deze regering is.
  Het blijven prutsers.