• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Overheidsaccountantsbureau heeft minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkelingen) geadviseerd niet akkoord te gaan met ontslag van CPA-directeur Marcelino ‘Chonky’ De Lannoy. Het advies van 28 maart noemt ‘zwaarwegende bezwaren’. Dezelfde dag werd De Lannoy ontslagen. 

Volgens Amigoe is Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) in het 11 pagina’s tellende verslag zeer kritisch over de manier waarop de Raad van Commissarissen (RvC) is omgegaan met het proces dat heeft geleid tot het ontslag van de CPA-directeur. De RvC wordt geleid door president-commissaris Amparo Dos Santos.

Deugdelijke motivering
Ook is de overheidsaccountant niet te spreken over het rapport van accountant Terry Hernandez over het functioneren van De Lannoy. Het ontbreken van een deugdelijke motivering is een zwaarwegend bezwaar voor Soab tegen het voorgenomen besluit om De Lannoy te ontslaan.

5 reacties op “Negatief advies ontslag De Lannoy”

 1. Als het ontbreken van ” een deugdelijke motivering” geen “zwaarwegend overweging” voor de rechter wordt het ontslag terug te draaien als in de zaak Gumbs, zal mij bevreemden. Wedden, dat dat zal gebeuren? Van proberen komen er kindjes. Het is beter goed te weten waar je mee bezig bent. Open deuren intrappen? Immers, het kabinet Schotte heeft toch al ervaring opgedaan door de zaak Gumbs? Deze praktijken beginnen onderhand een ( slechte) macht der gewoonte te worden.

 2. Ik bedoelde te zeggen, die komen vanzelf aan de beurt, given time.

 3. L’histoire se repète, eerst Gumbs nu De Lannoy, who’s next, De Reus ? Ja ik zal er wel een paar vergeten maar die komen vanzelf aan de beurt.

 4. Nou ja adviseren.. komt ineens de broer van een geldschieter binnen die iedereen gaat ontslaan de vestiging in Panama failliet laat gaan en je laat een gefrustreerd mannetje als Hernandez voor 100.000 gulden een rapport schrijven.. en idd dit mag allemaal door de belastingbetaler worden betaald..

 5. Tja, wat doe je als minister met een minimaal verstand van zaken?? Je laat je adviseren, vervolgens gooi je het advies in de vuilnisbak.!!!! en doe je wat er NIET geadviseerd werd.

  Op naar een gigantische vergoeding voor deze “Chonky”, de vergoeding wordt door HAKIM echt niet uit eigen zak betaald maar komt voor rekening van de belastingbetaler.
  Geld genoeg!!!

  Zo wordt Curacao anno 2011 geregeerd.