• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - Vlag CuracaoCURAÇAO – Jongerenorganisatie Kiva Curaçao lanceert 10 april een website, waarmee de organisatie Curaçaose jongeren in Nederland een platform wil bieden waar ze gezamenlijk hun weg terug kunnen vinden naar het eiland. Volgens Kiva Curaçao keert maar vijf procent van de opgeleide jongeren terug naar Curaçao.

De website wordt gelanceerd op het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam. “De toekomst van het eiland ligt bij zijn opgeleide jongeren waarvan vijf procent momenteel na hun studie terugkeert,” aldus Kiva.

Young Professionals
Kiva Curaçao is een jongerenorganisatie met als missie de Curaçao Young Professionals een platform bieden waar ze samen sterker staan. Met de website worden de Young Professionals geïnformeerd. Op die manier worden ze bewust en raken ze betrokken bij zaken op politiek, economisch en sociaal niveau.

Toekomst
“Men wil dat de uitlandige Curaçaose Young Professionals terugkeren naar huis. 10-10-10 was een belangrijke dag voor Curaçao. We werden Pais Kòrsou. Hoe cool zou het zijn om daar een toekomst in te hebben,” laat Kiva weten.

9 reacties op “Kiva Curaçao laat jongeren terugkeren”

 1. Het is zonde dat jullie jongeren YP zich zo laten intimideren door de Regering” zijn jullie vergeten dat een Regering officieel eingelijk een vertegenwoordiger is van zijn volk?
  Het blijft er niet voor altijd zitten en bovendien, kan en mag het jullie niet zo intimideren.
  Het is duidellijk dat er een verkeerde keuze gemaakt is met deze Regering maar iedereen verdient een kans om te bewijzen wat hij kan of niet kan.
  In plaats van zo negatief te denken lijkt het mij beter om als YP je mind op te maken en als goede Yiu di Korsow te zorgen dat er verandering komt in hetgeen er nu speelt!
  De toekomst van Curacao ligt niet in de handen van Deze Regering, maar wel in de basis
  van wel of niet opgeleide jongeren met een toekomst visie (saka boso som!)
  Stel dat alle YP terug beslissen te komen (fictief) denken jullie dan echt dat welke slechte regering dan ook in staat zal zijn deze ontwikkeling tegen te gaan? VISIE MENSEN IS HETGEEN EEN LAND BOUWT OF BREEKT EN NIET KORTE TERMIJN VISIE MAAR JUIST LANGE TERMIJN VISIE DAT IS TOEKOMST!
  KIVA PABIEN met dit geweldig initiatief! Bo no purba ta sigur ku lo bo no logra sigur!
  Y korda ku ora bo Sembra so bo por Kosecha y Loke bo Sembra lo bo Kosecha.
  Dit initiatief zou door deze generatie van YP met twee handen moeten worden aangegrepen
  “to make the difference” aan de kant staan en Oh my Lord what a disaster gillen” heeft nog nooit een probleem opgelost.
  Neem dit maar aan van mij die van de vorige generatie is en al het e.e.a. in het leven heeft gezien en meegemaakt!
  Kom op voor wat jullie toekomt en laat je niet intimideren!
  Groetjes uit een Paradijs die even van een kleinie tsunami moet recoveren.
  GEMM

 2. Geachte YP
  kom niet terug!
  U bent een bedreiging voor ‘el jefe’ Wiels.
  De 80% boi palu yu Korsou moet voorang krijgen op de hoog opgeleide Yu’ Korsou.
  U wordt uitgescholden als zwarte makamba etc.
  De masale domme Wiels aanhangers beginnen de overmacht te krijgen. Maak niet de fout die ik heb gemaakt om terug te komen naar dushi Korsou. Het wordt niet gewardeerd. U heeft meer kans in elk ander land waar het gemiddelde IQ hoger is dan Curacao

 3. Beste Gomez, je bedoeld zoiets als het paard van Troye ? Nou als dat zou kunnen. Maar ik heb het gevoel dat tegen die tijd het probleem zichzelf al heeft opgelost.

 4. @wimpiri, deze young proffesionals zijn juist de tweekoppige draak voor mr wiels..

 5. Nou ik denk dat onze roeptoeter Wiels wel een riante subsidie aan deze hobbyclub wil verlenen, tenslotte gaan ze werken (en dat kost geld) aan zijn “droom”.

 6. Wij zijn erg dankbaar voor jullie reacties! Kiva waardeert alle support en stelt alle reacties en suggesties op prijs! Mochten jullie vragen hebben neem contact op met info@kivacuracao.com

 7. Dit is echt een goed initiatief vanuit NL en proberen zoveel goed opgeleide jongeren terug te halen naar het eiland.
  Nu moeten Kivas gaan samenwerken met ww.kennisvoorcuracao.com zodat er een brede scala van jongeren kunnen bereiken.

  Er moet wel meer gedaan worden, dan alleen werven van goed opgeleide jongeren.
  Vooral na je studie en de genoeg ervaring die je hebt opgebouwd in de loop der jaren, moeten de regering met een goed pakket komen om jongeren te trekken.

  het gaat niet alleen voor salaris, maar vooral de mogelijkheden, secundaire arbeidsvoorwaarden en graag willen dat de capaciteiten van de jongeren geimplementeerd worden in het maatschappij etc…
  Vooral die oude bokken en mensen die als goed met pensioen kunnen of een VUT kunnen nemen, kan tenminste de opgeleide jongeren met een ander beeld en toekomst perspectief voor het eiland een kans geven.

  IK blijf wel positief in de hoop dat dit gaat werken. We zullen zien.

  Groetjes

 8. JIJ MIJ TANDEN UITSLAAN,IK JOUW TANDEN UITSLAAN…

  HOE ;JIJ MET JE MOOIE MOEIE TANDEN BLIJFEN DAN,DAN IK GEBROKE TANDEN HEBBEN…

  NEE LI,IK JOUW TANDEN OOK BREKEN,DAN WIJ SAMEN SORRY ZEGGEN,AMEN!!!!!!!
  HAHAH

 9. te mooi om waar te zijn. het probleem volgens mij is alleen wel, dat er veel banen vergeven worden door vrienden in de politiek.
  verder is de huisvesting voor beginners veel te duur, en is het klimaat voor mensen die een niet curacaosche partner hebben heel erg vertroebeld door de tegenwoordige regering.
  de salarissen zijn veel te laag in vergelijking met bijvoorbeeld nederland, en de tegenwerking omdat je geen echte yui-korsou meer bent doordat je in nederland studeerde.
  mensen in de regering noemen jullie monsters met twee koppen….