• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Omayra LeeflangCURAÇAO – Dat studenten het niet altijd breed hebben, blijkt wel uit de overweldigende hoeveelheid aanmeldingen voor de waarderingsbonus. De uitreiking die vrijdag 15 januari plaats zou vinden in het Avila hotel, wordt wegens ruimtegebrek verplaatst naar het World Trade Center (WTC).

Studenten die ervoor hebben gekozen om zich dit studiejaar voor het eerst in te schrijven als voltijd student voor een studie aan de UNA, ontvangen een waarderingsbonus ter waarde van 1200 gulden. Studenten die aan kunnen tonen dat zij gedurende het afgelopen studiejaar minimaal 60 ETCS studiepunten hebben gehaald, ontvangen een waarderingsbonus ter waarde van 3000 gulden.

Studenten stimuleren
Minister van Onderwijs, Omayra Leeflang, is samen met de Nederlandse minister van Onderwijs, Ronald Plasterk, tot overeenstemming gekomen om jaarlijks een waarderingsbonus uit te reiken. Zij hoopt op deze manier de zogenaamde ‘braindrain’ te voorkomen door de studenten te stimuleren om aan de UNA te studeren en om zo snel mogelijk hun studie af te ronden.

Massale belangstelling
Door de massale belangstelling, heeft minister Leeflang besloten om tijdens de uitreikingsceremonie aan te kondigen dat nog twee andere groepen studenten in aanmerking kunnen komen voor een waarderingsbonus. Zij zal bekend maken of en wanneer studenten die niet in de gelegenheid waren om zich tijdig aan te melden alsnog hier de kans voor krijgen. De uitreiking vindt vrijdag 15 januari om 15.00 uur plaats.

www.versgeperst.com