• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper van Verkeer,Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling is in Nederland voor een werkbezoek. Cooper werd gisteren officieel ontvangen door Gevolmachtigde minister Sheldry Osepa. Het werkbezoek van de minister staat onder andere in het teken van werelderfgoed.

De minister heeft vanochtend het forum 55 jaar Stadsherstel Amsterdam‘Urban Heritage Inc.’ bijgewoond. Aanstaande maandag bezoekt hij samen met plaatsvervangend gevolmachtigd minister Pim Senior de wethouder Han Hefting van gemeente Beemster. Aanleiding van het bezoek is de wens tot nadere kennismaking en kennisuitwisseling over werelderfgoederen Beemster en Willemstad.

Werelderfgoed
Omdat Willemstad ook lid is van Werelderfgoed en de Organization of World Heritage Cities (OWHC), ontvangt burgemeester Harry Brinkman de delegatie ook als voorzitter van deze organisaties. De Curaçaose delegatie bezoekt maandagochtend eerst de verantwoordelijke bestuurder voor het werelderfgoed ‘De Grachtengordel van Amsterdam’ in Amsterdam. ‘s Middags wordt een bezoek aan Beemster gebracht, waar onder meer gesproken wordt over de rol en functie van de Stichting Werelderfgoed.

9 reacties op “Cooper op werkbezoek in NL”

 1. Edsel, wat maakt het uit.. deze Cooper heeft nog nooit enige interesse getoond wereld erfgoed en nu gaat hij weer met een snoepreisje naar de Beemster…

 2. @ Wimpiri:
  Voor wat betreft West-Friesland heb je gelijk. Maar Beemster is wel degelijk een gemeente.
  Zie de site www.beemster.net

 3. Beste Edsel, for your information, de Beemster maakt geen deel uit van het gebied West Friesland. En volgens mij is het geen dorp maar een gebiedje ten noorden van Purmerend.

 4. Cooper is aan het netwerken met de Chinezen onder het genot van een broodje (Beemster) kaas met in zijn kielzog die andere zakkenvuller die gelukkig niet meer in de Tweede Kamer zit, John Leerdam (ook een kaassoort).

 5. Hier noemen we dat een echte Kobarde!!! Laffaard eerste klas die snel een snoepreisje gaat maken omdat Wiels hem en zijn partijgenoten afmaakt. De partij heeft hem weggestuurd omdat hij toch binnenkort afscheid neemt. Een afscheidsreisje dus.

 6. Kunnen ze 1 keer gewoon minimaal 1 week op Curacao blijven en regeren???

 7. Poeh poeh poeh, ff naar Beemster wereldstad in West-Friesland.
  Of dat er op Curacao niets te doen is….Oh nee toch vluchtgedrag.

  GA REGEREN!!!!!

 8. Deze regering probeert met sneltreintempo het budget 2011 voor dienstreizen erdoor te jassen! Zijn zeker bang dat het “regeringssprookje” wel eens snel voorbij kan zijn en het volk inziet dat er een “normale” regering moet komen met beide benen op de (Curacaose) grond!
  EERST aanpak prioriteiten op Korsou!

 9. Oh, hij is op snoepreis gestuurd, uit het vizier van Wiels (wat is het toch een pathetisch figuur) en dan naar de Beemster “of all places” alsof er geen meer urgente zaken op ons eiland geregeld moeten worden en ik denk dan zomaar even aan Caracasbaai.