• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Woordvoerder van Raffinaderij Isla Kenneth Gijsbertha meldt dat de Isla maandag weer opgestart wordt mits de reparaties goed verlopen. “Het opstarten zal gepaard gaan met hevige rookontwikkeling, maar wij zorgen ervoor dat dit niet meer dan een paar uur zal duren”, aldus Gijsbertha.

De raffinaderij draaide sinds begin maart al op halve kracht en afgelopen vrijdag begaf de tweede boiler het. Enkele units van de Isla moesten stopgezet worden omdat er geen reserveboilers zijn. Gijsbertha meldde eerder dat de Isla niet tevreden is met de service van de BOO-centrale, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de boilers. “We hebben geen andere opties totdat het contract met de BOO-centrale in 2019 afloopt.”

Geen gas
Door de technische problemen kan de Isla weer geen gas leveren aan Curgas. Curgas kreeg een paar maanden geleden door problemen bij de raffinaderij al met een achterstand in de levering van gas aan huishoudens te maken. Het bedrijf loopt nu nog meer achter op schema. Volgens Amigoe wil Curgas daarom een eigen tank op het terrein van de Isla laten bouwen om hun voorraden op te kunnen slaan.

5 reacties op “‘Opstarten Isla met rookoverlast’”

 1. Wat een grap. Dat opstarten duurt al minstens 40 jaar.

 2. waar rook is is vuur…..

 3. Is evacuatieplan in gang gezet voor KINDEREN en OUDEREN en wil de heer Gijsbertha met zijn bestuurders dan wel zelf ter plekke aanwezig zijn en VERPLICHT die “paar uurtjes” even volop genieten van die heerlijke rook!
  Kunnen we dinsadg gelijk een nieuwe crew in de plaats van deze “criminielen” gaan installeren met als eerste opdracht ISLA sluiten!

 4. Whahahahaha…alsof de ISLA alleen rookt als het opgestart wordt…whahaha…hoest hoest…

 5. hoe moet ik de maandag doorkomen met al die stank en gif?/ eeven op reis gaan?? de idioten stop met dat gifapparaat!!