• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

PistoolCURAÇAO – Volgens de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is de criminaliteit onder Curaçaose jongeren gedaald in zijn stad. Dit heeft te maken met de daling van het aantal vroegtijdige schoolverlaters en het feit dat jongeren actiever participeren in het onderwijs.

Volgens Antilliaans Dagblad vindt de burgemeester het een goede zaak dat Antillianen een protestmars houden tegen het geweld van hun landgenoten. Ook is hij blij dat de eerste moeders hebben opgebeld om aan te geven dat hun zoon in het bezit van een wapen is. Het misdaadcijfer is gedaald van 10 naar 7,3 procent. “Natuurlijk blijft er een harde kern over die hardnekkig en gewetenloos is, wapens draagt en roofovervallen pleegt. Maar we hebben ontdekt dat een groot deel van deze laatste groep, jongeren zijn met beperkte verstandelijke vermogens.”

Geestelijke achterstand
De burgemeester vervolgt: “Die horen niet thuis in de gevangenis. Wat we nu proberen te doen, is vroegtijdig ontdekken of er sprake is van een geestelijke achterstand om te voorkomen dat ze in de gevangenis terecht komen.” De burgemeester moedigt het onderwijs aan voor Curaçaoënaars die naar Rotterdam komen. “Ze moeten goed voorbereid terug naar Curaçao om mee te helpen aan de verwezenlijking van de grote economische plannen van het kabinet Schotte.”

Samenwerking
Aboutaleb is samen met wethouder van Amsterdam, Andrée van Es, op het eiland om kennis te maken met de ministerraad en te overleggen met premier Gerrit Schotte. De ontmoeting staat in het teken van samenwerking op het gebied van wijkontwikkeling, onderwijs en de aanpak van kwetsbare groepen in de samenleving.

2 reacties op “‘Curaçaose criminaliteit gedaald’”

  1. Nou dan komt er straks dus een grote groep goed opgeleide jongens terug. En wij ons maar zorgen maken dat deze groep “good for nothings” straks vanwege de Rijkswet personenverkeer naar Curaçao gedeporteerd wordt. Eind goed al goed, Aboutaleb bedankt, jij bent de volgende honorair doctor van onze universiteit en ere burger van ons land, pabien.

  2. ZO SCHOTTE,DAT PAK JE SLIM AAN…
    HELEMAAL IN ROTTERDAM….