• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is even stil geweest rondom de illegale constructie op de Caracasbaai, maar oppositiepartij PAR is de kwestie niet vergeten. Statenlid Malvina Cecilia heeft namens de partij een brief gestuurd aan minister Charles Cooper (Ruimtelijke Ontwikkeling) dat er nog steeds actie van Cooper verwacht wordt.

“De heer Cooper heeft aangegeven dat de constructie in een te verre staat is om er iets aan te doen. We zijn van mening dat als hij dit project laat doorgaan, het een vrijbrief is voor anderen die illegaal bouwen. We vragen ons af of dit het nieuwe beleid is van de overheid”, vertelt Cecilia.

Hoge functies
“Aangezien de eigenaar van de constructie nauwe banden heeft met de coalitie en hoge functies bekleed bij overheids-nv’s en stichtingen, vragen wij ons af of de minister begrijpt dat hij betrokken is bij iets waarmee hij voor de rechter kan komen.” Cecilia doelt met ‘eigenaar’ op CPA-president-commissaris Amparo dos Santos.

Bouwprojecten
In de brief meldt de PAR een aantal andere bouwprojecten waarbij volgens de partij vrienden van Cooper bij zijn betrokken. “Bij de rotonde van Brievengat wordt ook illegaal gebouwd. Bewoners hebben van het personeel vernomen dat er een hele verkeersinfrastructuur is omgelegd voor de illegale constructie”, meldt het Statenlid. Daarnaast is er een mangrovengebied tussen Holiday Beach en SVB door investeerders ‘in de naam van Cooper aangemerkt als gebied om een winkelcentrum op te bouwen.’

Landsbelang
De partij noemt ook nog een gebied tussen het Rif Stadion en de Cruise Terminal dat is weggegeven aan een bekende van Cooper die schijnbaar de laatste campagne van de ministers heeft gefinancierd. PAR geeft aan dat de grens tussen persoonlijke interesses en politieke verantwoordelijkheden erg dun blijkt aan de hand van deze berichten. “Hiermee komt het Landsbelang in het gedrang en wij zien graag dat de minister dit uitzoekt en de bevolking hierover informeert.”

12 reacties op “Meer illegale bouwprojecten”

 1. Zit die Dos Santos nog te bouwen?

 2. @boies, laten we dan nu verkiezingen hebben want dan zal volgens jou de PAR niet meer bestaan..

  ik denk dat als we nu verkiezingen houden de MFK,PS en MAN zullen verdwijnen.. bij de PLKP weten ze er alles over!

 3. @Boeis Ben je zo geindoctrineerd door je commandante dat je nu onderscheid maakt tussen “goede” en “slechte” Curacaoenaars op basis van wat ze stemmen? Amigu, tesaki ta e basico di nos democratia.. “Vrije, geheime verkiezingen gebaseerd op het algemeen kiesrecht”.
  Geen enkele partij op Curacao heeft schone handen.. ook niet die van jouw. Waarom schuil je achter fouten van anderen in het verleden, wanneer nu op dit moment kla y raspa fouten aan de kaak worden gesteld. Jouw partij heeft nu de bestuurlijke verantwoordelijkheid… waarom dan niet laten zien hoe het wel moet?!?
  Ik zou wel wat Japanse bestuurlijke verantwoordelijkheid willen zien. “Sorry voor de fouten, we zullen keihard werken om het nooit meer te laten gebeuren”.. Pero no, tira piedra skonde man…

 4. Goed te lezen dat de politieke partij Par nu voor gerechtigheid gaat vechten , het wordt hoog tijd. Dat hij nu de grootste partij nu is, maar dat zal niet voor lang blijven, want de Curacaonaars hebben hun ogen wijd open. Een goede Curacaoenaar zal nooit voor een partij als Par stemmen zonder dat Par (bedorven) vlees en andere artikelen aan de mensen geeft.

 5. Cooper is bang dat hij niet meer gesteund zal worden door familie Dos Santos, waarvan iedereen weet dat dezen een van de grootste geldschieters zijn geweest voor financiering van de campagne van de MFK (samen met Capriles etc.). Het mooiste is dat de heer DS bij CPA zogenaamd bezig is met het ophelderen en opsporen van corruptie, terwijl hij ten eerste zelf illegaal aan het bouwen is op Caracasbaai (en corrupt bezig is samen met de heer Cooper). En dat hij eigenlijk bij CPA aan het graven is om daar weer zijn vriendjes neer te zetten op goed betaalde plekken. Waarom zou hij anders de huidige directeur ontslaan, terwijl deze in geen enkele zin verantwoordelijk gehouden kan worden voor de daden van de reeds afgetreden directie.

  Laat Cooper eens doen wat hij moet doen en laat hem beginnen het maanlandschap dat we op Curacao wegen noemen op te knappen.

  Al met al to obvious to be true en te schandalig voor woorden. Gewoon allemaal de bak in deze “witte boord criminelen”. Het liefst nog in een ander land, nan no ta ni merese di biba den nos paraiso!

 6. Het is idd goed om hiermee naar de rechter te gaan.. dat is de enige middel om corrupte mensen als Cooper te laten stoppen

 7. Ja je kan zeggen wat je wilt over Wiels, maar af en toe staat hij op z’n strepen en daar kan Cooper nog een puntje aan zuigen. Zou het komen door zijn omvang dat er bij hem gezegd kan worden (in letterlijke zin) hoge bomen vangen veel wind, vervolgd met; zoals de wind waait waait mijn jasje (nou zeg maar jas).

 8. Maar zo zit Coopers wereldje (en zijn vriendjes) niet in elkaar. Stel je voor dat je ruzie met een “machtsblok” krijgt, dan is je protectieschild verdwenen en moet je ineens zelfstandig acteren zonder “vangnet”! Heel eng natuurlijk en daarom lekker verschuilen achetr allerlei smoesjes en vertragingstactieken.

 9. Illegale bouw mag toch legaal gesloopt worden op kosten illegale eigenaar…klaar is kees..uhhh Cooper

 10. Dus als de minister op deze manier illegale activiteiten toestaat zal hij ook moeten toestaan dat er (on)wettelijke sloopactivteiten worden ontwikkeld die er voor zorgen dat deze bousels weer netjes met de grond worden gelijkgemaakt en dan dus niet meer getolereerd worden!!!!!
  Redenering van Cooper is van de zotte en beloond wildgroei van allerlei sinistere/maffiapraktijken in de illegale bezetting van algemeen grondgebied Korsou..

 11. Cooper en actie ondernemen??? Dat zijn 2 zaken die niet met elkaar te verenigen zijn.
  Voorbeeld: Kijk naar de wegen op Curacao!

 12. DE PAR ZAL ALTIJD VECHTEN VOOR GERECHTIGHEID,VANDAAR DAT HET OOK DE GROOTSTE PARTIJ IS EN ALTIJD ZAL BLIJFEN.