• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Schoon Milieu Op Curaçao (SMOC) overlegt aanstaande woensdag met minister Piet Hein Donner van Koninkrijksrelaties over het belang van de Isla. “Het is belangrijk dat Nederland nu stappen gaat ondernemen en weet wat er aan de hand is,” vertelt Peter van Leeuwen, voorzitter SMOC.

De afgelopen weken werden duizenden kinderen naar huis gestuurd door de stankoverlast van de Isla. Stank komt meestal door vluchtige organische stoffen die voornamelijk in de industrie voorkomen zoals bij de Isla. De milieudienst zou gisteren resultaten van het onderzoek hierover aan de SMOC tonen. “Wij hebben tot nu toe nog niks ontvangen,” meldt Van Leeuwen.

Handhaving
“De milieudienst op Curaçao handhaaft niet. De dienst bestaat alleen op papier. Er wordt al tientallen jaren geadviseerd de milieudienst te versterken en Nederland heeft sinds 2008 geld ter beschikking gesteld voor versterking van de milieudienst,” aldus de voorzitter.

Bestaansreden
De milieudienst Curaçao was vandaag niet bereikbaar voor commentaar. Volgens Van Leeuwen moet de milieudienst voor communicatie richting de bewoners zorgen. “De overheid regelt helemaal niets. De milieudienst bestaat gewoon niet, dat is ook de reden dat de problematiek zo groot is. Als er een milieudienst was geweest, had de Isla allang gesloten geweest.”

 

1 reactie op “‘Milieudienst oorzaak problemen Isla’”

  1. Arme jeugd tegenwoordig; Degene die wel het geld hebben om naar school te gaan hebben nog meer problemen; of je wordt ontkleed omdat de naam van je school wijzigd, of je mag niet naar school omdat er een paar mensen moeten werken op het terrein van de ISLA…wat een bon futuro…stank voor dank…