• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting ‘Kennis Voor Curaçao’ heeft een speciaal magazine uitgegeven in samenwerking met gemeente Rotterdam. Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, heeft ook een bijdrage geleverd aan het boekje dat een beeld geeft van de werkzaamheden van de stichting.

Het boekje opent met een bijdrage van Maarten de Jong van Kennis voor Curaçao. Volgens De Jong is ‘het onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om te blijven investeren in de terugkeer van onze jongeren na hun studie in het buitenland.’ Alleen al in Nederland studeren 5500 Yu di Kòrsou. In het boekje zijn alle resultaten en hoogtepunten van de stichting gebundeld.

Rolmodellen
De gemeente Rotterdam is vanaf het eerste moment betrokken bij de activiteiten van Kennis voor Curaçao. “In de afgelopen jaren heb ik als burgemeester een flink aantal Yu di Korsòu ontmoet, stuk voor stuk mooie mensen die de drive hebben om hard te werken”, vertelt Aboutaleb in het magazine. Volgens de burgemeester zijn deze studenten, door hun weg te vinden in een vreemd land, rolmodellen geworden voor andere jonge Curaçaose studenten.

Ervaringen
Het boekje staat bol van de verhalen en ervaringen van huidige en oud-stagiaires die via de stichting weer terug op Curaçao zijn beland. Ook delen professionals die uiteindelijk terug zijn gekeerd naar het eiland hun ervaringen en tips. Het magazine wordt vanaf morgen verspreid op Curaçao en in Nederland.

1 reactie op “‘Yu di Korsou zijn rolmodellen’”

  1. STUK VOOR STUK HARDWERKENDE EN MOOIE MENSEN ,VOORAL DE VROUWEN…