• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De raffinaderij Isla ligt weer plat. Woordvoerder Kenneth Gijsbertha van de Isla laat weten dat er geen alternatief is. “We hebben geen reserveboiler. We betalen de BOO-centrale hoewel we geen service krijgen. Het contract loopt tot 2019.”

Sinds afgelopen vrijdag ligt het bedrijf vrijwel stil. Het is de tweede boiler van de BOO-centrale die nu uitvalt. “We hebben enkele units van de Isla moeten stopzetten omdat we geen reserveboilers hebben. De boiler moet periodiek schoongemaakt worden en is nu niet werkzaam,” vertelt Gijsbertha.

Vervangen
Volgens Gijsbertha kon de BOO kon niet genoeg stroom leveren. “Hierdoor draaien we voor het produceren en verwerken van ruwe olie op 50 procent van ons kunnen. We maken hierdoor geen winst, maar verlies. Hoewel de service nu niet optimaal is, is het voor ons onbegonnen werk om het apparatuur te laten vervangen door een ander bedrijf dan de BOO-centrale.”

Onderhoud
De nieuwe boiler zou volgens woordvoerder van de BOO-centrale Gregorio Donata pas vrijdag uit bedrijf genomen worden. “We hebben besloten dit nu te doen, de boiler moet periodiek schoongemaakt worden. Normaal vervangen we de boilers door reserveboiler 74, maar deze is tot eind juni in onderhoud. Boiler één wordt vandaag weer geïnstalleerd. Vervolgens doen we hetzelfde met boiler twee. Aan het einde van de week moet alle klaar zijn. Het is de bedoeling dat alles dan weer naar behoren functioneert,” aldus Donata.

3 reacties op “Isla wederom plat”

 1. Dit is het begin van het einde.
  Hoezo betalen en geen waar voor je geld krijgen.
  Het wordt tijd dat er een duurzaam energiebeleid komt op het eiland. Alle airco’s in huizen weghalen en op kantoren en winkels en hotels mogen ze in plaats van op 15 graden naar 21 graden.
  In de supermarkt voor alle koelvitrine deuren en de rest van de winkelruimte minder koelen.

 2. laten we allemaal lopen en hopen dat we het einde halen en zelf niet plat gaan.
  bekijk de foto’s van de kinderen met zuurstofmaskers van Andres.

 3. het wordt tijd dat hij definitief plat gaat.
  dan hoeven we ook niet mee te lopen in de protestmars….