• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO  – De geschorste directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy van Curaçao Ports Authority (CPA) is gisteren door de aandeelhouders ontslag aangezegd, meldt het Antilliaans Dagblad. Beide partijen krijgen twee maanden de tijd om tot een schikking te komen.

Het ontslag is geadviseerd door de nieuw aangestelde Raad van Commissarissen (RvC), die unaniem beoordeelde dat De Lannoy ‘de capaciteiten mist die van een algemeen directeur verwacht mogen worden.’

Onderhandelen
Ondanks dat er een mediastilte rond deze zaak is afgesproken, weet de krant dat De Lannoy maandag ontslag is aangezegd en hem samen met CPA twee maanden is gegeven om te onderhandelen over de wijze waarop. Hoogstwaarschijnlijk moet er onderhandeld worden over hoeveel maanden salaris hij meekrijgt. RvC wil De Lannoy een beëindigingvergoeding bieden van tussen de drie en zes maanden.

Mismanagement
President-commissaris Amparo dos Santos en de andere RvC-leden willen het ontslag van de CPA-directeur bewerkstelligen na het rapport van accountant Terry Hernandez. De accountant deed voornamelijk onderzoek naar onrechtmatige bestedingen vanaf 2006. De Lannoy is pas directeur vanaf november 2010. Hij verdedigt zich dan ook met het argument dat hij niet aansprakelijk kan worden gesteld voor eventueel mismanagement van de vorige directie.

1 reactie op “Ontslag voor De Lannoy”

  1. schandalig.. moge de nieuwe topper zich vergrijpen aan de wrange vruchten.. Rara wat gebeurt hier?