• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, was gisteren op bezoek bij Kennis voor Curaçao. In 2007 heeft gemeente Rotterdam als eerste een bijdrage geleverd aan de stichting, waardoor in de afgelopen jaren vierhonderd Yu di Korsou voor stage konden terugkeren naar het eiland.

Door deze bijdrage is de stichting ook in staat geweest om een organisatie op te bouwen waardoor meer dan tweehonderd afgestudeerde Young Professionals zijn teruggekeerd voor een carrière op Curaçao.

Bezuinigingen
Aboutaleb, die vergezeld werd door wethouder Van Es van Amsterdam, maakt zich zorgen om de bezuinigingen die nu in Nederland worden doorgevoerd. Projecten die Curaçaose studenten voorbereidt en opvangt voordat ze naar Rotterdam komen dreigen wegbezuinigt te worden. Juist dit soort programma’s behoeden Curaçaose studenten voor het vroegtijdig beëindigen van de studie.

Terugkeer
Bij de bijeenkomst waren drie studenten van het voormalig Peter Stuyvesant College aanwezig die komend jaar in Rotterdam gaan studeren. Ook waren er drie studenten aanwezig die nu in Rotterdam studeren en via Kennis voor Curaçao stage lopen op het eiland. Michael de Sola, directeur van de bank MCB, nam namens de bank het woord om het belang van de terugkeer van goedopgeleide Yu di Kòrsou te onderstrepen. De Sola heeft zelf gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

www.versgeperst.com