• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De officiële opening van Duimdrop bij Sentro di Bario Montaña, die gedoneerd werd door gemeente Rotterdam, vindt morgen plaats. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam is hierbij aanwezig. De Duimdrop biedt kinderen in de wijk een veilige plek om te spelen.

Aboutaleb is op het eiland om minister-president Gerrit Schotte te bezoeken en om een intentieverklaring te ondertekenen. De verklaring moet de samenwerking op het gebied van wijkontwikkeling, onderwijs en kwetsbare groepen in de samenleving meer daadkracht bij te zetten. Vóór het openen van de speelcontainer zal de burgemeester een bezoek brengen aan de jongeren in Montaña en met hen in gesprek gaan.

Passend programma
Bij de opening is ook Elma Kaas aanwezig. Kaas is adjunct directeur van Buurt en Speeltuinwerk Rotterdam en Duimdrop coördinator. Primair is zij naar Curaçao gekomen om Sentro di Bario Montaña te ondersteunen bij het gebruik en beheer van de speelcontainer. Het bestuur werkt samen met de adjunct directeur aan een passend programma voor Duimdrop Montaña.

Workshops
Kaas maakt van dit bezoek gebruik om workshops te gaan organiseren voor verschillende buurtcentra op Curaçao. Deze workshops zijn bedoeld om buurtcentra te informeren en tips te geven over hoe zij hun centra kunnen programmeren, beheren en exploiteren. In de workshops wordt geoefend met meerjarenbeheersplannen, exploitatieoverzichten en verhuurprogramma’s. Geïnteresseerden voor deze workshops kunnen voor meer informatie terecht op het telefoonnummer 462-9415 Secretariaat Plan Nashonal pa desaroyá Bario.

www.versgeperst.com