• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De volkstelling, oftewel de Census, die uitgevoerd wordt door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gaat vandaag van start. Deze geeft inzicht in de leefomstandigheden van de bevolking op Curaçao. Tot 3 april kunnen alle inwoners de enquêteurs aan de deur verwachten.

Iedereen die op 26 maart langer dan één jaar op het eiland woont mag meedoen aan de telling. De enquêtes zijn in principe verplicht, maar er staan geen sancties op als je weigert mee te werken. Het invullen ervan gebeurt overigens volledig anoniem. Volgens het CBS heeft het volk het recht om te weten in welke staat het land verkeert.

Enquêteurs
De enquêteurs die de inwoners aan de deur kunnen verwachten zijn vrijwel allemaal leerkrachten. Volgens de organisatie worden leraren gekozen omdat zij een hoog onderwijsniveau hebben en over het algemeen de omgeving en de wijk waar zij lesgeven goed kennen. De scholen van het funderend onderwijs worden deze week als telbureaus gebruikt, waardoor scholieren deze hele week vrij zijn. De scholen van het voortgezet onderwijs zijn echter wel open.

Badge
De enquêteurs dragen allemaal een badge met daarop een pasfoto, het logo van de Census 2011 en een stempel van het CBS. Als je niet thuis bent op het moment dat een enquêteur langskomt, wordt er een brief in de brievenbus achtergelaten. Bewoners kunnen daarmee een nieuwe afspraak maken met de enquêteur.

1 reactie op “Census vandaag van start”

  1. Het invullen is anoniem, maar er wordt meteen achteraan wel de vraag gesteld om de juiste namen door tegeven die op dit adres wonen omdat ze meteen controleren of je op het adres woont dat in het bevolkingsregister bekend is. (er schijnt nog al eens verzuimt te worden om een verhuizing door te geven)…….