• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse organisatie Movimentu Antiano i Arubano pa Promové Partisipashon (MAAPP) wil dat het woord ‘Caribische Nederlander’ niet meer gebruikt wordt. Dit wordt nu nog gedaan wanneer gesproken wordt over een bewoner van Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius.

MAAPP pleit ervoor de naam van het eiland te gebruiken van waar de inwoner afkomstig is. Volgens de organisatie werd de term Caribische Nederlander na 10-10-10 in het leven geroepen omdat er naar een wettige manier gezocht werd om weer onderscheid te maken tussen de mensen. “Dit willen wij niet accepteren,” vertelt MAAPP.

‘Massale steun’
De organisatie heeft vorige week zaterdag in Capelle aan den IJssel over dit onderwerp vergaderd en heeft naar eigen zeggen ‘massale steun’ gekregen. “De boodschap was overal hetzelde; bezwijk niet onder Nederlandse politici die de term Caribische Nederlander gebruiken.”

Kopie voor Schotte
Het verzoek werd onlangs officieel in Nederland overhandigd. In het verzoek werd vastgesteld dat deze ook bij de overheden van Curaçao, Sint Maarten en Aruba en bij de vertegenwoordigers in Nederland overhandigd zal worden. Gisteren gaven MAAPP-bestuursleden Raymond Labad en Elton Villareal een kopie van het verzoek aan premier Gerrit Schotte.

7 reacties op “‘Caribische Nederlander’ niet erkend”

 1. Wanneer je alle ophef bekijkt in de kranten:
  – wie is wel niet yu’i korsou
  – 80/20 regeling
  – aankomst op Hato residents/non residents
  – gefrustreerde afschaf opgingen van de ‘gulden’
  – uitbannen nederlandse taal op scholen
  – roep om onafhankelijkheid
  Zou je bijna denken dat men trots zou zijn op dit zoveelste onderscheid. Wat overigens weer een stap in de richting van de onafhankelijkheid zou zijn. Blijkaar vinden de Nederlanders geboren in het Caribisch gebied maar woonachtig in Nederland (hier ga je al ‘Caribische Nederlander’ had deze zin een stuk korter gemaakt) van niet!. Jammer dat deze yunan di korsou niet mee mogen beslissen wat er hier gebeurt en dat met name de partij van Wiels dit ook ten aller tijde zal voorkomen dat deze groep mee mag doen aan verkiezingen of referenda. Ja, wanneer je een tijd buiten Korsou hebt gewoont ben je mondiger en laat je je niet meer zo snel voor de gek houden??! En dat lust Wiels niet.

 2. What’s in a name?

  Arubanen, Bonerianen, Curacaoenaars, Sint-Maartenaren, Sabanen en Sint-Eustatianen wonen in het, geografisch gezien, Caribische gedeelte van het Koninkrijk der Nederlanden.
  Maar hoe zouden we ze moeten noemen dan als we ze allemaal tegelijkertijd willen benoemen?
  ABCSSS-ers
  ABC-ers
  SSS-ers
  BES-ers
  ACS-ers
  Of toch Antillianen? (per slot van rekening liggen alle eilanden in de Kleine Antillen (Lesser Antilles), maar ik kan me voorstellen dat dat nog teveel naar het land Nederlandse Antillen doet verwijzen…)

 3. Waar ik me eerder druk om zou maken als ik hier bestuurder was, is het feit dat je bij het invullen van formulieren op internet nog nergens het land Curacao tegenkomt. We wonen nog altijd op de Nederlandse Antillen. (Ik vind het niet erg hoor, maar het viel me gewoon op)

 4. Labad stelt dat hij gedurende een vergadering van de MAAPP vorige week (aantal aanwezige leden ?) massaal steun heeft gekregen voor zijn idee (fixe ?). Is dit massaal van hem vergelijkbaar met die massale betoging laatst in Rotterdam waar zo ongeveer 150 van de, zullen we zeggen, 150.000 Caraïbische Nederlanders aan mee deden .Het gros hiervan deed naar mijn gevoel ook nog mee omdat er gratis Tshirts werden uitgedeeld (betaald door de Europese Nederlanders). En deze man heeft het lef om de Europese Nederlandse politici een “geheime agenda” te verwijten. Vind het eigenlijk wel jammer dat hij in Europees Nederland woont anders konden wij iedere dag van zijn ongein genieten. Maar twee van dit soort is er één teveel toch Wiels.

 5. Helemaal met Jerrel eens. Heb dan de ballen en zeg direct waar het op staat. Als het over de ISLA gaat zijn wel ineens wel allemaal Nederlanders

 6. Ga boeven vangen… en bestrijd polarisatie. Ik word zo langzamerhand gek van die stemmingmakers die maar verdeeldheid willen zaaien.

 7. Is er ook een verzoek ingediend om de term Europese Nederlander niet meer te gebruiken???? enne…. waar komt dit onderscheid dan vandaan????

  Waar komt de niet getoetste aanname van MAAPP vandaan om te verkondigen dat de term in het leven geroepen werd om na 10-10-10 toch weer ondescheid te maken tussen de mensen???
  Hoelang bestaat de term Europese Nederlander al??? Neem van mij aan dat die al ver voor 10-10-10 bestond.

  Dat dhr. Schotte trouwens tijd heeft om zich met dit soort flauwekul in te laten. Zegt heel veel over de kwaliteiten van deze persoon als minister-president.