• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Nadat verschillende scholen vorige en deze week de deuren sloten als gevolg van de stankoverlast van de Isla, zijn er in Nederland Kamervragen gesteld. Maar zullen de zorgen van de Tweede Kamer de scholen helpen? Versgeperst.com vroeg het aan enkele voorbijgangers.

Frederik (41) is blij dat Nederland eindelijk ingrijpt. “Nederland had dit al veel eerder moeten doen. Ik hoop dat ze er echt werk van maken deze keer, want dit loopt echt de spuigaten uit. Ze moeten daad bij het woord voegen. Dit gebeurt immers in het Koninkrijk van Nederland!”

Actie
Volgens Rodney (36) is het niet de eerste keer dat er in Nederland Kamervragen worden gesteld. “Het zijn weer alleen de kleine oppositiepartijen. Ik ben bang dat er pas actie wordt ondernomen als de grote partijen vragen gaan stellen. Voor mij lijkt het er niet echt op dat Donner van plan is om in te grijpen. Waarschijnlijk wacht iedereen weer totdat het is overgewaaid, letterlijk!”

Wakker worden
De 28-jarige Charlotte vraagt zich waarom Nederland niet eerder heeft ingegrepen. “Dit probleem is al zolang aan de gang, er zijn al zoveel mensen ziek geworden door de Isla. Ik heb het gevoel dat Nederland ook veel geld verdient aan de Isla. De vervuiling kan natuurlijk niet in hun eigen land gebeuren maar wel op ons mooie eilandje.” Pat (31) lacht erom. “Ja hoor, we willen onafhankelijk zijn maar Nederland moet toch elke keer ingrijpen. De regering moet wakker worden!”

Plan
Suzy (29) begrijpt niet waarom Nederland nu van zich laat horen. “Onze premier heeft toch met Nederland afgesproken dat er binnenkort een plan klaar is voor de ontwikkeling van de raffinaderij? Schotte is op zoek naar alternatieven om de Isla op een milieuvriendelijker manier te laten werken. Nederland moet deze nieuwe regering de tijd geven om dit probleem zelf op te lossen.

1 reactie op “‘Regering moet wakker worden’”

  1. Regering moet wakker worden, welke regering bedoel je dan. Schotte of Wiel. Denken jullie echt dat de Nederlandse regering zal ingrijpen. Dat wil ik nog zien gebeuren. Wat zeggen jullie over die mobielezendmasten niet zo zover van die scholen op Curacao. Is dat minder erg voor de gezondheid van onze kinderen dan de Isla. Laatst een artikel gelezen over toename herseninfarcten op Curacao misschien iets voor de GGD om daar zijn onderzoeken op te richten. De Isla moet volgens mij dicht of verhuizen zonder meer. Maar momenteel weegt het economische belang veel groter dan wij allemaal denken. Een paar miljoentjes minder voor de Antillen altijd goed voor de regering van Nederland. Zo is dat toch.