• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Hoe Zit Dat Nou EigenlijkCURAÇAO – Elke week schrijft Versgeperst.com over een actueel onderwerp voor het Dolfijn FM Magazine. Deze week kijken we naar de nieuwe McDonald’s op de Santa Rosaweg. Hoe kan het dat de ingang aan de verkeerde kant staat en hoe zal dit probleem worden opgelost?

Het is geen geheim dat er een nieuwe McDonald’s in Santa Rosa komt. Er is echter wel veel onduidelijkheid over de ingang aan de drukke Santa Rosa en de verkeersgevaren die hierdoor gevormd kunnen worden. Minister Charles Cooper (Verkeer en Vervoer) liet eerst weten dat de bouwplannen niet voorzien zijn van een ‘noordpijl’ en dat daarom de ingang nu aan de verkeerde kant staat. Maar hoe kon deze fout gemaakt worden en hoe gaat McDonald’s nu verder?

‘Groot excuus’
Volgens een architect die anoniem wilt blijven is het verhaal van de noordpijl flauwe kul. “Bouwplannen hebben een situatieschets en hebben altijd ook straatnamen vermeld. Ik neem daarom aan dat je op deze bouwplannen duidelijk kan zien aan welke kant de Santa Rosa weg zit. Dat verhaal van een ontbrekende noordpijl lijkt mij een groot excuus. Waarschijnlijk heeft iemand dit gewoon goedgekeurd en komen ze nu met een excuus nadat het volk vragen begon te stellen.”

‘No comment’
Dienst Ruimtelijk Ontwikkeling en Volkshuisvesting (DROV) en McDonald’s willen allebei niet reageren op de situatie en de verschillende uitspraken. “Wij zeggen niks, dat is ‘company policy’, zegt een McDonald’s-medewerker met kennis van de zaak. “Er gaan al zoveel verhalen en geruchten rond in de media, wij zeggen niets meer.” Een DROV-medewerker met verstand van bouwplannen en controle wil ook niks kwijt. “Het is voor ons heel gevaarlijk om op dit soort zaken uitspraak te doen. Alles verloopt via een proces en als er een probleem is, beslist de minister het uiteindelijk.”

Invoegstrook
Volgens minister Cooper is er echter geen probleem. “Ik heb met technische experts, architecten van McDonald’s, de politie en de Dienst Openbare Werken gezeten en we hebben een oplossing gevonden. Met een invoegstrook net voor de grote tamarindeboom aan de Santa Rosaweg zullen ruim 40 auto’s in de ‘drive-thru’ kunnen staan, zonder het verkeer te storen. Data van McDonald’s laat zien dat een rij nooit 40 auto’s zal hebben. In een ‘worst case scenario’ kunnen naar schatting nog 15 á 20 auto’s in de rij staan. Er is daarom niks anders te vertellen over McDonald’s. De experts zijn met een oplossing gekomen en wij zien geen gevaar meer.”

Curacao Nieuws - McDonald's Santa Rosa

6 reacties op “Hoe zit het met de nieuwe McDonald’s?”

 1. Met een salad bar poets je echt niet al die Pizza Huts, McDonald’s, Subway’s, KFC’s, Burger King, Denny’s, Truck di pans enz. die hier op het eiland weg…;-)

 2. @ Chris…. het is ook zo chris… Hakim zei het zelf… “er komt ook een SALAD BAR…. hahahahahahah

 3. blijf de bevolking junkfood verkopen.
  Minister Nasser El Hakim had je niet gezegd iets van gezond bevolking. Door alleen maar fastfood restaurants hier en daar te openen wordt bevolking niet gezonder

 4. “Er gaan al zoveel verhalen en geruchten rond in de media, wij zeggen niets meer.”…… Huh? Wat? Van welk pilletje heeft deze McDonald’s woordvoerder gesnoept?

 5. Bijzonder dat McDonalds dit zo snel voor elkaar krijgt en Goisco na jaren nog niet.

 6. Waarom wordt hier zo geheimzinnig over gedaan. Ik vind het inderdaad ook een “kul” argumnet over die ontbrekende noordpijl!
  Er is gewoon een stomme fout gemaakt en nu zou bekeken moeten worden of dit misschien wel een “bewuste” fout is geweest?????
  Verantwoordelijke minister zal hier toch eens een eerlijk antwoord op moeten geven!