• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het regeerprogramma van Curaçao zal voor 15 april klaar zijn. Dit liet minister George Jamaloodin (Financiën) gisteren tijden de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers weten. “Ik vind het jammer dat er nog vragen hierover gesteld worden.”

“De regering heeft op 20 december 2010 heel duidelijk laten weten dat het regeerprogramma voor het eind van de eerste kwartaal van 2011 klaar zal zijn”, aldus Jamaloodin. “Er is niks veranderd. Het programma zal voor 15 april bij de Staten liggen.”

Vertraging
Volgens de bewindsman heeft de ontmanteling van de Antillen voor een vertraging van het proces gezorgd. “Onder normale omstandigheden moet het regeerakkoord op de tweede dinsdag van september klaar zijn. Wegens 10-10-10 konden wij pas veel later aan de slag gaan. Het was daarom onmogelijk om het voor het eind van het jaar helemaal af te hebben.”

6 reacties op “Regeerprogramma voor 15 april klaar”

 1. Misschien kan iemand de minister vragen van een regeerprogramma te maken heeft met de tweede dinsdag van september. Of is deze regering van plan elk jaar een regeerprogramma aan de Staten aan te bieden? Dat zou best vernieuwend zijn!

  Waarom is het trouwens een excuus dat de regering pas op 10 oktober aan de slag kon? Deze regering zit er pas sinds 10 oktober! Onnavolgbaar!

 2. Een regeeraccoord gaat gepaard met een regeerprogramma. Hier heet een regeeraccoord dikke salarissen vangen, feestvieren, politieke vriendjes benoemen, reisjes maken, handjes schudden en de vorige politici beschuldigen van alles en nog wat. Als je een regeerprogramma maakt en één statenlid en tevens partijleider steeds roept dat alles moet veranderen en ministers naar huis stuurt dan vraag ik me af of dat regeerprogramma er wel komt. De ministers zitten er voor spek en bonen en de eenheid is ver te zoeken. Ik geef ze nog een maand voordat de stekker eruit gaat.

 3. zulke dingen gebeuren bij een kers verse regering.
  echter mag er niet geschroomd worden om advies in te winnen bij ex-pemier emily.

 4. Jamaloodin heeft het nu over een regeerprogramma (weet je wel zoiets, dat je al naar gelang je behoeftes van dat moment, kunt aanpassen). Een regeerakkoord is iets wat voor een langere periode wordt vastgelegd. Maar om zo’n akkoord te maken moet men toch echt wel gaan nadenken en laat dat nou niet de sterkste kant van deze regering zijn. Er wordt wel geroepen “regeren is vooruit zien”. Maar verder dan roepen komt men niet en mind you dit regeerakkoord had verleden jaar al klaar moeten zijn zoals een zichzelf respecterend land ook gedaan zou hebben. Maar hij (en de rest van de regering) wil hier liever geen vragen meer over gesteld krijgen. Jammer dus voor hem, we leven nog steeds in een democratisch bestel.

 5. Dus niet een regeerakkoord maar een regeerprogramma (dat kan al naar believen aangepast worden). Van lange termijn planning hebben ze dus duidelijk niets begrepen en dan maar roepen “regeren is vooruit zien”, ze bedoelen dan, maar niet verder dan de volgende hoek, anders moeten we gaan nadenken en daar zijn wij niet voor ingehuurd.

 6. Veel blablabla van deze regering. Bijna zes maanden zitten ze er al feest te vieren en nog steeds geen regeeraccoord? Als je overal tegen bent kan je nooit met een plan op tafel komen. Daar heb je visie en leiderschap voor nodig.