• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - George JamaloodinCURAÇAO – De regering van Curaçao heeft haar commissarissen voor de Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) voorgedragen. Tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad werden de namen van drie leden en de nieuwe voorzitter bekendgemaakt.

De drie commissarissen zijn Nelson Navarro en Glenn Camelia (beiden juristen en voormalige leden van partij Forsa Kòrsou) en Renny Maduro (docent economie aan de University of Curaçao). De functie van voorzitter zal door de van Sint Maarten afkomstige Rudolf Baetsen bekleed worden. “Deze mannen zijn professionals die veel kennis hebben met betrekking tot financien en juridische zaken”, vertelt minister George Jamaloodin (Financiën). “Ze zijn gescreend en zijn klaar om aan de slag te gaan.”

Wachten op Sint Maarten
De RvC van de Centrale Bank heeft zeven leden. Drie commissarissen worden door Curaçao benoemd en drie door Sint Maarten. De voorzitter wordt op voordracht van beide landen benoemd. “De leden van de RvC moeten gezamelijk worden beëdigd en geïnstalleerd. Doordat de leden van Sint Maarten nog niet benoemd zijn moeten wij nog even wachten. Ik verwacht dat het proces binnen de komende twee weken is afgerond.”

Caribische gulden
De CBCS zit sinds 10-10-10 zonder een RvC. Daarom kunnen zaken zoals de goedkeuring van de begroting van 2011 en de jaarrekening van 2010 niet plaatsvinden. Volgens Jamaloodin is de instelling van de nieuwe RvC ook noodzakelijk in verband met de introductie van de Caribische gulden die per januari 2012 in moet gaan.

3 reacties op “Voorzitter RvC Centrale Bank bekend”

  1. Ze zijn gescreened en zijn klaar om aan de slag als RvC van de Centralebank op Curacao. Aldus minister George Jamaloodin. Door wie zijn die mensen dan gescreened. Door gezaghebber, Jamoloodin of Schotte. Het klinkt heel vreemd in de oren.De hoofd inlichtingendienst is nog steeds bezig met een rechtszaak tegenover de regering Schotte.Wie heeft getekend dat de screening oke was. Zelfs het hele kabinet Schotte heeft geen screening ondergaan. Ra, ra, ra dit is een foute boel.

  2. Jammer voor Jamaloodin, want Baetsen komt niet door de screening heen. De Centrale bank is geen gokhal met rinkelende gokkasten.

  3. Beste meneer Baetsen, heb begrepen dat de heer Wiels nou niet direct een fan van u is en dat belooft “vuurwerk” de komende weken, kijk er reikhalzend naar uit.