• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft dinsdag bekendgemaakt dat economische vergunningen binnenkort bij één afdeling worden aangevraagd. “Op dit moment moeten vergunningen bij drie ministers aangevraagd worden”, meldt El Hakim.

Economische vergunningen worden onder andere aangevraagd voor het openen van een winkel of een horecabedrijf. Nu moeten dit soort vergunningen eerst door de draaimolen bij het ministerie van Economische Zaken, Algemene Zaken en Justitie. “De diensten delen geen informatie met elkaar, waardoor ze niet efficiënt werken”, aldus de minister.

Negatief effect
Volgens El Hakim duren de procedures te lang, wat een negatief effect kan hebben bij de oprichting van een bedrijf. “Om mensen te stimuleren om op Curaçao een zaak te openen moeten we de basisproblemen oplossen.” El Hakim doelt op een sneller procedure en een betere informatievoorziening. De minister wil daarom ook helpdesk beschikbaar stellen die 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is.

Red carpet service
De minister wil af van wat hij ‘red tape’ noemt, de procedures die het vergunningsproces vertragen. “We moeten de red tape elimineren en overstappen naar een ‘red carpet service’”, aldus de bewindsman. Aankomende dinsdag tekent de minister de overeenkomst ‘Reductie Red Tape’.

3 reacties op “‘Red carpet service’ voor vergunningen”

 1. Dit zijn de woorden, nu de daden.

 2. Kijk, ik ken deze minister El Hakim niet, maar ik lees alleen maar positieve opbouwende plannen van deze man. Ik ga er ook vanuit dat hij staat voor zijn beloftes en deze gaat waarmaken.
  Sommige mogen mij een stevige criticus vinden, maar dit is zo’n voorbeeld van een actie die iets gaat opleveren!

  Nu nog de bus/busjes gratis maken!!!

 3. We zijn hier ontzettend blij mee. Dit is eindelijk iets wat ons eiland meteen verbeterd.