• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - Hurricane HunterCURAÇAO – Als onderdeel van de ‘Caribbean Hurricane Awareness Tour’ kreeg ons eiland vandaag bezoek van een ‘Hurricane Hunter’. Het toestel stond op Hato en was tussen 12.30 en 16.00 uur open voor het publiek. Geïnteresseerden konden foto’s maken en de bemanning ontmoeten.

De Hurricane Hunter kwam om 11.30 uur, anderhalf uur later dan verwacht, aan. Na een welkomstwoord van premier Gerrit Schotte konden de mensen op het vliegtuig te stappen. Bezoekers moesten bij de grotten van Hato parkeren en met een bus naar het terrein van de kustwacht gaan. Hier stonden vertegenwoordigers van de ambulancedienst, het Rode Kruis, de Citro en de Meteo klaar om rampinformatie te geven. Naast de Hurricane Hunter waren er ook verschillende toestellen van onze kustwacht te zien.

National Hurricane Center
Hurricane Hunters zijn speciale vliegtuigen die een tropische storm of orkaan in vliegen. Ze nemen data op en sturen deze door naar het National Hurricane Center in Miami. “Het duurt tussen de acht en twaalf uur om een storm in te vliegen en data te krijgen”, vertelt bemanningslid Jon Talbot. “Als we een storm invliegen gaan we altijd met drie verschillende vliegtuigen. Zulke missies duren echt de hele dag.”

Wereld Meteorologie Dag
De Hurricane Awareness Tour staat in het teken van de Wereld Meteorologie Dag die gisteren gevierd werd. De World Meteorological Organization koos dit jaar ‘Climate for you’ (Klimaat voor jou) als thema. Onze Meteo levert haar bijdrage door het boek ‘Nos ta kuida nos klima’ (Wij verzorgen ons klimaat) beschikbaar te stellen voor alle scholen op het eiland. Gisteren kreeg de Advent School in Koraal Specht als eerste de exemplaren overhandigt. Minister Cooper laat weten dat de rest van de scholen binnenkort ook exemplaren zullen krijgen.

www.versgeperst.com