• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De laatste 25 jaar is er veel gepubliceerd over raffinaderij Isla en er zijn rechtszaken geweest, maar niets heeft geholpen tegen de vervuiling”, zegt Edgar Leito van Movementu Solushon Isla. “Het wordt tijd dat de mensen die last hebben van de Isla er fysiek eens iets aan gaan doen.”

Leito is druk bezig met het voorbereiden van een protestmars. Aan het eind van de mars zal er bij de poort van de Isla een protestbrief aan de directie worden aangeboden. “Het is moeilijk om aan mensen te komen die mee durven te doen. Daarom wil ik eerst honderd vrijwilligers hebben. Als deze geregistreerd zijn, komt de mars er écht”, legt Leito uit.

Rechtszaken
“Het moment is aangebroken om iets aan de vervuiling van de Isla te doen. Er wordt al 25 jaar gezegd dat er iets zal worden gedaan, maar hier komt niets van terecht”, stelt Leito. Hij refereert hierbij naar de drie rechtszaken tegen Isla die werden gewonnen door milieuorganisatie SMOC.

Scholen
“Ook probeer ik van alles via scholen te organiseren, maar die geven geen goedkeuring. De politiek heeft daar te veel invloed. Maar er ontstaan door de luchtvervuiling wel gevaarlijke situaties: Kinderen worden weggestuurd van school terwijl ouders aan het werk zijn. Daarnaast is het ook niet gezond voor de kinderen. Wat gebeurt er als één van de schoolkinderen overlijdt?” Aanmelden voor de mars kan via telefoonnummer 6644928.

19 reacties op “Protestmars tegen raffinaderij”

 1. @Julie, bedankt dat je mee wilt lopen! Suggesties zijn welkom, je kan deze ook plaatsen op de FB site:http://www.facebook.com/notes/edgar-andres-leito/protestmars-raffinaderij/476567345442

  Ankie

 2. Ik vind het een goed initiatief en loop zeker mee, maar vind het wel jammer dat de mars bij ascention zou beginnen. Dit ligt boven de wind! Ik zou zeggen, verzamelen in marchena, de bewoners en schoolgangers daar ook rallyen om mee te lopen en gewoon over de ring lopen zodat het ook opgemerkt wordt. Een wandelingetje door Emmastad gaat de directie van Isla niet wakker van liggen…

 3. Het juiste nummer om zich aan te melden voor de protestmars is 5231930 ! en niet het nummer vermeldt in het artikel en reacties!
  Mijn excuses voor deze fout.

  Ankie

 4. GOED ZO MONIQUE!

 5. In het kader van een harmonieuze samenleving werkt het altijd beter om PRO te zijn dan ANTI, dus ik zou willen voorstellen om er dan een PRO-Schoon milieu/leefklimaat actie van te maken i.p.v ANTI-Isla. Samen met alle scholen over de Schottegatweg voor de Isla langs met gasmaskers op! Ik doe mee!

 6. Si Bosnan ta dispuesto pa patisipá na e manifestashon,por inscribi via e e-mail:
  leito@attglobal.net
  Buta bo nomber, number di telefon, e-mail i cu bo ta sispuesto partisipá.
  Tambe por inscribi na number di telefon: 664 4928

 7. @ Green Force, ik wil u vragen om telefonisch contact op te nemen met de heer Edgar Leito op nummer 6644928

  Met vriendelijke groet,

  Ankie

 8. Green Force doet mee afhankelijk van de datum.
  Wij sugereren om deze mars op 22 april te houden, de dag van de aarde. International Earth Day.

 9. @ Gerrit, Nee dat is niet zo beide geven zich op en zo hoort het ook.

  U kunt zich ook per e-mail opgeven op het volgende e-mail adres: leito@attglobal.net
  Onder vermelding van:
  a.De bereidwilligheid om mee te doen.
  b. Naam en telefoonnummer plus emailadres.
  Hoort zegt het Voort

 10. Dat klopt! dan was er al een protestmars 40 jaar geleden geweest!

 11. @Gerrit
  Dus dit impliceert volgens jou dat er vanuit Yu di Korsou geen aandacht is voor het vergiftigen van hun eigen kinderen??? Of zijn ze te bang voor represailles van “hun” regering! Dit probleem betreft IEDERE bewoner van Korsou (wit/zwart/geel …).

 12. Dan zullen er alleen veel Nederlanders meelopen! Veel plezier…

 13. Als u mee wilt lopen kun u zich telefonisch opgeven bij de heer Edgar Leito. Het telefoonnummer is:6644928.
  En al uw vrienden zijn ook welkom. Hoort zegt het voort!

  Zie ook http://www.facebook.com/notes/edgar-andres-leito/protestmars-raffinaderij/476567345442?cmntid=10150111689065443

 14. ik loop mee!

 15. wij lopen mee, waar kan ik me inschrijven?

 16. Ik loop mee !

 17. ik loop mee. Waar kan ik inschrijven?

 18. Ik sluit me aan bij Mark, waar registreren?

 19. Duidelijk stuk want waaaaaar kan er geregistreerd worden? 130.000 vrijwilligers minus het management ISLA en wat politici moet toch wel voldoende zijn.
  Graag vermelden of er ook door de rook gelopen gaat worden…gasmaskers mee of kunnen we de oude Tshirts van het PSC nuttig gebruiken als mondkap?