• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Nederlandse regering wil meer duidelijkheid over de stankoverlast die veroorzaakt wordt door de Isla-raffinaderij. Ik ben heel blij dat Nederland zich weer met de Isla bemoeit,” vertelt Peter van Leeuwen, voorzitter van de Stichting Schoon Milieu Op Curaçao (SMOC).

Volgens de officiële regels zijn milieuproblemen lokale problemen. “Maar dit probleem is veel te groot om als lokaal probleem te aanschouwen. Dit is een Rijksaangelegenheid en ik ben zeer benieuwd naar de antwoorden van minister Piet Hein Donner van Koninkrijksrelaties,” vertelt Van Leeuwen als reactie op de acties van de Nederlandse regering.

Aanpak
“We hebben heel nauw contact met de Nederlandse politiek. Het is goed dat Nederland zich wel inzet voor de problemen van de Isla. Dit in tegenstelling tot de Antilliaanse regering. We hopen dat Nederland de problemen rondom de Isla daadwerkelijk gaat aanpakken,” meldt Van Leeuwen.

11 reacties op “‘Probleem Isla Rijksaangelegenheid’”

 1. @Sander. beste Sander weet jij dat het toch diezelfde kolonisten waren die alle grote lappen grond, vooral aan de kust gebieden hebben weg gegeven aan de grootgrondbezitters, op Curacao na de tweede wereld oorlog. Vooral gebieden als Koraal Tabak. Jan Thiel. Sta Barbara beach, kortom het gehele oostelijk gebied van Curacao. De Mijnmaatschappij was vroeger toch ook van Nederland of van John Godden. The Hyat is inderdaad een Amerikaans bedrijf maar de Barbara Beach was van de Mijnmaatschappij, van Nederland toch.

 2. Correctie!! het juiste telefoonnummre om zich op te geven om mee te lopen met de protestmars is 7384806

 3. @Regi, vergeet niet dat het Antillianen zijn geweest die de Isla hebben overgenomen.. denken aan geld en zakken vullen deden ze graag deze zaken. net als nu YDK politici in ruil voor geld de bevolking van Curacao vergiftigd met de isla. dus als ji met vingertjes wil gaan wijzen dan doe je dat eerst naar je eigen mensen! en ipv Nederlanders de schuld geven pak je eigen politici aan! we weten precies wie geld krijgen van de Isla!!

 4. Beste Regi, natuurlijk ben ik het met je eens dat de Shell en ook de Nederlandse regering moeten mee betalen aan het schoonmaken van het Isla terrein.
  Tenslotte is het asfaltmeer ontstaan in oorlogstijd om brandstof te leveren aan de gealleeerden.
  alleen daarom zou NL en misschien wel europa mee moeten betalen aan de schoonmaak.
  maar om nou meteen alle buitenlanders en vooral de nederlanders de schuld te gaan geven van alles wat hier mis is, gaat me een beetje te ver.
  de nederlandse antillen hebben al ruim 40 jaar een eigen regering.
  deze diverse regeringen hebben hun eigen zakken gevuld, door zaken te doen met buitenlandse bedrijven.
  daarom zijn er nog maar een paar publieke stranden over en is er nog steeds grote armoe en slechte scholing voor de mensen.
  bijvoorbeeld het Hyat is een amerikaans bedrijf en geen nederlands bedrijf…
  onze huidige regering is ook weer bezig dit volk dom te houden (stempubliek kweken voor eigen partij), door het papiametu te promoten.
  dit eiland is een stip op de wereldkaart, papiamentu is voor thuis of bij de snack.
  maar bedrijven kunnen er niets mee……wil je als mens vooruitkomen, dan moet je toch minstens nog 2 extra talen spreken.
  maar kortom: ga mee lopen met de protestmars tegen de GIF fabriek………….
  maar je hebt gelijk: onder de nederlanders en buitenlanders zit tuig, maar helaas ook onder de Curacaoenaars…..

 5. En daarom dient het volk van CURAÇAO op te staan en als broeders en zuster, van welke kleur dan ook want da is totaal onbelangrijk, laten horen dat dit niet langer kan! Ik denk aan de mensen, kinderen, ouderen, mensen zoals u en ik die ziek worden en nog erger ONNODIG DOOD GAAN! Jaarlijks (achttien) voortijdige doden! WAKE-UP, DURF EN LOOP MEE MET ONZE PROTESTMARS TEGEN DEZE GIF-MACHINE!
  U kunt zich ook per e-mail opgeven bij de heer Edgar Leito op het volgende e-mail adres: leito@attglobal.net
  Onder vermelding van:
  a.De bereidwilligheid om mee te doen.
  b. Naam en telefoonnummer plus emailadres.
  Of telefonisch op nummer:6644928
  Hoort zegt het Voort

 6. We hebben het nu over ISLA maae what about SHELL, de laatstgenoemde heeft ook een grote bijdrage geleverd aan het vervuilen van mijn eiland.
  Waar zijn ze nu gaan ze betalen voor hun gedrag?
  Curacaoenaars wake up, ons eiland word overgenomen door buitenlanders en wij kijken toe.
  Sta op en vecht voor je rechten.
  ISLA, SHELL, Illegale bedrijven, illegalen enz.
  Met name de Nedrlanders op Curacao spoken dingen uit waar ze niet van durven te dromen in Nederland.
  Pak iedereen aan.

 7. John zal niet de werkelijkheid vertellen want dan moet hij weer voor de rechter komen! Met bewijzen zal hij niet komen…..helaas. Tuurlijk zal Nederland zich er wel mee bemoeien maar alleen op de achtergrond (gesloten deuren). Ze moeten een keer ophouden om het antilliaanse regering te noemen, dat bestaat niet meer! Curacao is een Land!

 8. John, ik ben benieuwd naar je concrete verklaring..? Ben namelijk niet zo goed in gissen 😉

 9. Klopt Carlito maar Nederland schuilt zich achter wat anders en dat schemerde ook door uit verdere mails die ik van andere kamerleden ontving.
  – Is het niet gek dat ELKE rechtsspraak niet uitgevoerd wordt?
  – Is het niet gek dat heer Chaves niet wil praten ook niet met heer Schotte?
  – Is het niet gek dat Nederland NERGENS op ingrijpt?

  Een mail was zeer duidelijk waarin gesteld werd dat Nederland niets kon doen voor ons eilandje. Dus tel uit de winst en trek je conclusie wat hier WERKELIJK aan het spelen is.

 10. LIEVER Koloniaal gedrag dan dit gedrag !
  Nederland Grijp in! …. of is het toch zo dat ze ons liever kwijt dan rijk zijn…

  Als ik in Nederland een scheet laat beld de buurman de milieu politie…. maar als ik hier de helft van de bevolking vergas kijken we allemaal toe en plaatsen we de handen voor de mond en ogen….

  CURACAO IS EEN BENDE ! en deze “regering” en Nederland doen geen moer ! BANANENEN REPUBLIEK POLITIEK ! !

 11. Dit is de reactie van een lid van de tweedekamer in Nederland wat ik gisteren ontvangen heb.

  Helaas moet ook ik echter aangeven dat Curaçao een eigen land is binnen het koninkrijk en daarmee ook een eigen verantwoordelijkheid heeft. Door uw eigen regering worden wij keer op keer gewezen op dat feit. Dit is dus iets wat u met uw eigen regering, justitie en media op moet nemen om het aan de bron aan te pakken. Op het moment dat Nederland ingrijpt wordt ons nl koloniaal gedrag verweten en gaat er niemand met ons samenwerken.

  Mijn excuses voor het feit dat ik niet meer kan doen op dit moment.