• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sinds de naamsverandering van Peter Stuyvesant College (PSC) is er veel onrust ontstaan over de eventuele aanschaf van nieuwe uniformen. Ouders zijn hoogstwaarschijnlijk genoodzaakt zelf nieuwe uniformen aan te schaffen. “We hebben een verzoek ingediend bij de overheid,” vertelt rector Jo Hanssen.

Hanssen vertelt dat PSC een verzoek bij de overheid heeft ingediend om de nieuwe uniformen te vergoeden. “We zijn er als school al een hoop geld aan kwijtgeraakt, dus het zou mooi zijn als de overheid dit vergoedt. Het is nog niet bekend, maar ik ga er niet vanuit dat dit daadwerkelijk gebeurt.”

Onbetaalbaar
Als de overheid de kosten voor de nieuwe uniformen niet vergoedt, zijn de ouders genoodzaakt om zelf nieuwe uniformen aan te schaffen. “Ik verwacht dat daar wel protesten over ontstaan, dus we geven de ouders dan de ruimte om over een langere periode uniformen aan te schaffen. De leerlingen hoeven niet vanaf 1 augustus allemaal in een nieuw uniform te lopen. Het is voor de ouders anders onbetaalbaar om weer nieuwe uniformen aan te schaffen.”

Wedstrijd
Hanssen vertelt dat het nog niet bekend is wanneer de ouders uiterlijk een nieuw uniform voor de leerlingen moeten aanschaffen. “We organiseren eerst nog een wedstrijd waarbij de leerlingen en docenten een nieuw logo mogen ontwerpen. Ik kan daar verder nog niet veel over zeggen, hier buigen we ons volgende week weer over.”

Standbeeld
Het standbeeld van Peter Stuyvesant wat nu nog bij de school staat wordt volgens Hanssen gedoneerd aan een museum. “Voor zover ik weet, gaat het naar een museum, in ieder geval niet naar de heer Wiels. Het is onduidelijk of we iets op die plek plaatsen. Meneer Paula leeft nog, dus voorlopig komt er nog niks voor in de plaats.”

4 reacties op “Vergoeding uniformen PSC onduidelijk”

 1. “We organiseren eerst nog een wedstrijd waarbij de leerlingen en docenten een nieuw logo mogen ontwerpen. Ik kan daar verder nog niet veel over zeggen, hier buigen we ons volgende week weer over.””

  Jaaah, organiseer eerst een wedstrijd waarbij leerlingen….
  Dan doen we daarna wat we al besloten hebben. Misschien dat Hanssen daarom nog niets kan zeggen.

 2. IK LACH ME DOOOOOD ! HAHAHAHAHAHH ja laten we eerst eens kijken wat de kosten zijn als de koe verdronken is !

  HAHAHAHAHA er komen ook nog kosten bij voor stempels…. rapporten en wat about a LOGO ! voor de school…….

  of denken we daar pas aan als de school als een kaartenhuis inelkaar stort!

  HAHAHAHAH deze mensen zijn totaal niet geschoold om in de toekomst te kijken !

  Hier kijkt men achteruit ….TRIESTE ZOOI hier ! hahahahaha echt ik hoop dat men in Nederland ook leest wat voor kleren bende deze mensen er van maken !

  Curacao heeft deze mensen echt niet nodig !
  WAKE UP …. Liever een KOLONIE van Nerderland dan een HET KLOOIE van deze maloten in de regering die na 10 10 10 nog geen reet hebben gedaan voor de bevolking !
  de jeugd heeft de toekomst…. maar hier wordt de toekomst weg genomen door de corrupte hand van onze NIET EERLIJK gekozen regering !

  we worden wakker …. !

 3. Whahaha…daar wordt pas over nagedacht na 1 augustus,gelukkig is het jaartal niet vermeld.
  Wellicht betaald de oorzaak van deze actie dit uit eigen zak.
  Wellicht genoeg reden om stichting KAP te beginnen? of stichting “Zonder kleren kan je niet leren”.
  Wie vergoed de papierwerken en diploma’s die nu opnieuw gedrukt moeten worden?
  Of heeft de stichting KAP en “Zonder kleren kan je niet leren” een drukkerij en papieroverschot?
  Wellicht moet de oorzaak het Bronzen beeld en oude Tshirts aan Nederland verkopen.

 4. Actie = Reactie

  De wetten van de natuur gelden ook (nog) op Curacao