• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Green Town heeft vandaag een gesprek gehad met de Nederlandse astronaut Wubbo Ockels. Volgens Green Town-oprichter Andres Casimiri op Facebook was Ockels geshockeerd toen hij de foto’s van het asfaltmeer op Curaçao zag.

Ockels heeft toegezegd Green Town bij te staan met de verdere ontwikkeling van hun project. De stichting pleit voor het opdoeken van Raffinaderij Isla en om op het gebied een groene stad te bouwen. “Ik ga mij zeker voor jullie inzetten, jullie mogen mijn naam gebruiken”, zou Ockels volgens Casimiri hebben gezegd.

17 reacties op “Green Town praat met Ockels”

 1. Mensen laten wij proberen zakelijke reacties te geven op bepaalde items dan elkaar op dit manier neer te sabbelen. Laten wij elkaar niet meer persoonlijk aanvallen. Dat is niet netjes wat wij allemaal op dit moment aan het doen zijn. Laten wij elkaar mening op een gezonde manier respecteren. Laten wij de goede dingen eruit pikken en de slechte dingen laten voor wat ze zijn. Op Curacao zeggen we altijd berdat ta pika linga” Maar op sommige waarheden moet je ook niet gaan reageren. Dan vererger je de alleen maar de situaties. Laten wij een dingen nier vergeten in het Engels daar zeggen ze “PIck the sense out of the nonsense”. zelf de gekke heeft ook een mening, binnen al dat gekte is er toch een waarheid en dat moet jij zelf ventileren uit onzuiverheden, om de goede dingen te kunnen gebruiken. Elkaar blijven neer maaien op dit manier kan ook niet. Laten wij allemaal een beetje het boetekleed aantrekken en beginnen bij onszelf om te kijken hoever wij zullen komen. Laten wij elkaar in hun eigenwaarde laten. Laten wij kritiek leveren op bepaalde artikelen en goed onderbouwen waarom niet en waarom wel en mogelijke alternatieven en oplossingen bieden. Als wij zo’n regel kunnen vasthouden dan voorkomen wij dat we elkaar zullen zullen aanvallen op een negatieve manier. Gerard heeft al op zijn manier gereageerd in het verleden omtrent descriminerende opmerkingen naar elkaar toe. Wij zijn volwassen genoeg om zelf initiatieven te nemen om dit te stoppen.

 2. Bobo, op 27-04-2011 om 22:44 schreef: Je reactie wacht op goedkeuring van onze redactie
  Het liefst zo snel mogelijk.
  Dus de PDVSA en BOO afkopen waar ook ruimte voor is in het huidige kontrakt.
  Kosten 1 miljard.
  Dan opruimen die handel en grond saneren kosten 3 miljard.
  Dan even zo’n 15 jaar wachten tot de eerste steen kan worden gelegd.
  Wie is zo lief gedurende deze jaren de mis gelopen gelden van de PDVSA te schenken.
  Toch nog goed voor zo’n 400 miljoen per jaar ( huur, maar vooral de spinoff ).
  Mogen we ook van U weten wat over 15 jaar de kosten van deze green Town zullen bedragen?
  Ik las net dat het eiland niet eens 160 miljoen voor Wechi kan ophoesten.
  Laat me niet lachen.
  Als U echt aan de gehele bevolking denkt zou ik maar eerst beginnen alle achterstandswijken scholen ziekenhuis en infrastructuur te verbeteren.
  Daar hebben we meer aan dan U huidige verborgen agenda’s meneer Casimiri. Die het eiland alleen nog armer zal maken.

 3. @E. Maduro, ik vind het jammer dat je je kritiek niet beter onderbouwd. Zo leren wij er niets van.
  Verre van realistisch? Het is een enorm project, ik kan je niet zeggen of het mogelijk is. Waarom schiet je het af zonder deze mensen de kans te geven om te bewijzen dat het mogelijk is? Heb je onderzoeks resultaten die dat kunnen aantonen?

  Als je anoniem iemand wil zwartmaken, in een forum zoals dit, kom dan tenminste met “verifiable facts”. Om te zeggen dat “jij weet dat iemand centjes nodig heeft” is wel erg zwak.
  Facts, brother, hier op de interwebs is je mening zonder onderbouwing nog minder waard dan de pixel aan het einde van deze zin .

 4. Mensen, het artikel gaat alleen over een stelletje opportunisten met een ver van realistisch project, dat als eerder gezegd, op z’n minst vreemd aan doet bij de daadwerkelijke problemen waar we nu voor staan. Ik stelde eerdere dat dit soort wijsneuzen op dit moment iets goeds zouden moeten initieren wat de basis legt voor het land Curaçao, en niet voor hun eigen gewin, want nmiddels is wel duidelijk dat elk van de heren zijn eigen agenda heeft en dolgraag uit (wat zij hopen te gaan scoren, met of zonder Wuppie) de volle ruif gaan snoepen omdat ze mometeel allemaal geen cent kunnen verdienen.
  Ik zal niet ingaan op personen, maar er zit er minimaal 1 bij die echt de centjes uit dit project keihard nodig heeft.

 5. Wancho…… trankillo….. please esaki no ta pretu ku blanku… ta e manera ku abo ta wak e sitiuashon. wak bo mes pa bo sa kiko bo ta papia.

  si bo tin yui ku ta bai skol …( mil ) bo sa bon bon ta cancer bo ta duna nan !
  serio un futuro mester ta salud anto e mente nan de tur hende si ta blanku pretu mi no tin ku nes.
  e koi ta danja bida … anto ta gobierno so ta mira plaka ….. MASAH hopi plaka mes !

  KON TA POSSIBLE ku na venezuela un LITER die GaSOLINA ta 0.16 cent ???????/

  anto nos ta REFine e kos pa nan anto aki ta 2.21 pa un liter !!! bo HENDE ABO MES Wancho ta juda bo gobierno ku en MENTALITEIT DI RACISMO!

  WIELS TIN BO DEN SU PODER ! !

  PA PERDE KABA!

 6. Ai dios Wancho, je begrijpt er ook geen ene &^@% van, he!
  Volgens mij ben jij zelf gewoon een diikke vette rascistische red neck makamba die hier mee wat isla-olie op het affakkel-vuur wil gooien. Jij begrijpt net zo weinig van Curacao als de makers van de docu Curacao. Ik ben het met je eens hoor wat betreft de betweterige Nederlanders die het hier wel even komen vertellen, die moet ik ook niet, maar come on man, have a heart, die Isla moet toch gewoon vertrekken. Als jij inderdaad je eiland lief hebt en dus ook de mensen onder de &*$@#-ing rook van die voormalige Nederlands/Britse multinational raffinaderij, dan kun je toch niet serieus zijn dat dat gedrocht hier moet blijven staan? Zeg dat maar eens recht in de gezichten van jouw “armere zwarte, pikzwarte en bruine curacaoenaars” zoals je ze zelf noemt. Moet je wel snel zijn want er sterven er toch zeker elk jaar 18.

  Get a life

 7. @wimpiri,
  Op het moment dat Wubbo Ockels zijn naam committeert aan een project maakt dat hij zich daar ook betrokken bij voelt en wil zijn. Dit behoeft niet alleen maar in de vorm van geld te zijn. Deze man, die een standbeeld verdient tot aan de maan heeft de kennis en kunde en de mankracht in de vorm van de studenten van TU-Delft om dit project te ondersteunen.
  HIj is op heel veel terreinen bezig met duurzame technologie. Denk maar aan de NUNA1-2-3-4 enz. Zijn eigen duurzame zeilboot is helaas tot zinken gebracht. Ik verwacht dat omdat zijn persoon zich hiervoor gaat inzetten, het geldt vanzelf in het laatje komt door investeerders die hier wel muziek in zien.
  Voila….

 8. Wubo Ockels geeft toestemming zijn naam te gebruiken maar geeft geen “cent” .

 9. @wancho, wat een gefrusttreerd mens moet jij zijn.
  je hebt waarschijnlijk een calimero complex: zij zijn groot en ik is klein….
  je zal wel bij de Isla werken of belangen hebben, maar je vergeet je eigen volk die al jaren onder de stank moet leven en ziek wordt en vroegtijdig sterven.
  dat maakt jou niets uit, want jouw finacieel belang is belangrijker…
  dat maakt jou een huichelaar…..

 10. volgens mij zijn de mensen van fundashon green towm helemaal niet makamba.

 11. Wancho Heeft wel gedeeltelijk gelijk! Curacao bemoeit zich ook niet met de chemische bedrijven die niet aan de milieu eisen/ veiligheid voldoet in Nederland! Er is pasgeleden een chemisch bedrijf afgebrand…daar kan Groen Links zich beter druk om maken! Gelukkig begrijpt Minister Donner hoe de situatie hier is en niet ingrijpt. Nederlandse regering (shell) zijn mede schuldig aan de asfaltmeer etc. Schadevergoeding lijkt me logischer dan zo arrogant en betweterig te zijn.

 12. Wancho, dikon bo ta rabia asina? Loke bo ta bisa ta spantami y hasimi tristo. Bosa dikon? Ami ta kere ku nos isla ta un di e uniko na mundo. Unda bo lo hana un luga mane Plasa Bieu, unda director di banko lo kome mes un kuminda ku limpiado di kura, na mes un mesa? Pretu ku blanku ku kora sin e haat.
  Na tur luga den Caribe tin problema di pobresa, differentia di hende ku tin tur kos y hende ku no tin nada. Esei no ta husto anto nos komo communidat mester traha pa e balans ta mas miho.
  Pero mane bo ta papia, mane ta Makamba ta soru pa e problema.. Ta ken ta horta tereno publico? Ta ken den gobiernu awendia y den pasado ta hana sen pa hasi fabor? Ta ken ta tira cup y boter for di auto riba kaminda? Ta ken ta susha nos mondinan? Ta ken tin kari ***** ora nan ta traha counter? Ki typo di hende ta bisa.. “No mi no ta limpia kura, ta trabou di Haitiano”
  Amigu, ta nos pueblo.. Ami ku bo, nos mester kambia nos manejo. Pasobra na e momento aki nos ta nos mes enemigo.

  Riba e topico di Greentown. Bo a lesa e plannan bon? Bo tin tur informasion pabo por forma bo opinion? Mi no por bisa ku nan sifra ta correcto, pero tampoko mi por bisa ku e ta incorrecto. Pero si en kaso nan ta correcto. Ta hopi hende por traha enan… E polushon ku bo ta mira for di tur kaminda lo disparse..
  Amigu, si bo no ta tuma nada ku mi a bisa bon, hasimi un fabor, djis purbe…

  Purba tin un sueno positivo, anto habri bo wowo y wak si bo por hasie realidat..

 13. @Wancho

  51634100

  Telefoonnummer van een goede psychiater (zwart natuurlijk)!

  Beterschap gewenst.

 14. Uhhh Wancho.. Dit zijn mensen die vrijwillig hun nek uitsteken voor juist minder bedeelde, mensen die onder de rook wonen en missch niet de middelen hebben om te verhuizen. Die mensen worden ziek en gaan dood (ja dood ja) door de fabriek. Jammer dat je door jouw eigen bomen van haat het bos niet meer kunt zien.

 15. Ik word kotsmisselijk van reacties zoals van wincho.. Deze mannen mogen dan makamba zijn, maar ze hebben wel het beste voor met het eiland. Op het gebied of dit een goed voorstel is of niet, bevind ik mij niet. Hiervoor weet ik niet genoeg ervan. Wel vind ik het verschrikkelijk dat je zo ‘zwart wit’ naar deze samenleving kijkt. Alsof alle mensen die in jan sofat wonen wit zijn.. Nee! Er zijn ook genoeg rijke donkere curacaoenaars! Kortzichtigheid van mensen zoals u betekent de ondergang van curacao. We hebben allemaal het beste met Curacao voor, het gaat niet om zwart en wit!

 16. De Isla moet en zal blijven! afgezien van het plan een apartheids-stadje voor voornamelijk rijke makambas en eventueel ook hun domme gemanipuleerde zwarte curasouse slaafjes in Curacao te bouwen te snap ik niet waar die makambas de brutaliteit vandaan halen te doen alsof zij het voor het zeggen hebben in Curacao. Dit plan mag in geen geval doorgaan, tenzij de Isla toch haar deuren sluit en het een stad wordt waar ook armere zwarte, pikzwarte en bruine curacaoenaars zich vrij kunnen vestigen. Curacao is en mag nooit meer een eiland naar model van het voormalige ‘Zuidafrika van de apartheid’ worden en de Isla moet en zal hopelijk blijven!!

  de hollanders hebben en mogen gewoon niets te vertellen hebben in Curacao, het is niet hun eiland. Stel je voor dat een stel bijdehandte zwarte Curacaoenaars het in hun hoofd zouden halen om zo maar te plannen in nederland een stad te bouwen, zogenaamd een groene stad, maar eigenlijk bedoeld voor alleen curacaoenaars..nou, geloof me, dan zijn de rapen gaar. ik iig respecteer geen enkele makamba met een grote bek in Curacao en dat leer ik elke dag aan elke curacaoenaar die het wil horen! het is maar dat de brutale onbeschofte makambas met een grote waffel het weten!

  pfff, alsof wubbo ockels indruk maakt op mij en duizenden andere Curacaoenaars zols ik ! wubbo ockels is een beste man, maar heus niet zo’n belangrijk mens hoor. Wij zijn niet onder indruk, en houden jullie maar rekening met curacaoenaas zoals ik ben makambas! gaan jullie maar lekker in nl groot spelen, niet in Curacao, en nogmaals, we zijn niet onder indruk!!

  zo, en schelden jullie nu maar tot jullie een halve ons wegen. Curacao is niet van nederland en niet van de makambas!

 17. Kijk ze nou weer eens staan, Wubbo erbij…tjonge dat zal het verschil wel maken, waarschijnlijk kan hij nog meer onrealistische dromen opwekken bij de heren…