• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CruiseschipCURAÇAO – Tijdens het bezoek van minister Nasser el Hakim van Economische Zaken aan de Seatrade Cruise Shipping in Miami is gebleken dat meerdere Cruise Lines geïnteresseerd zijn in Curaçao. De kosten voor water- en elektriciteit zijn echter hoog waardoor organisaties ons niet als thuishaven kiezen.

De operationele kosten stijgen te veel als de kosten voor water- en elektriciteitverbruik te hoog zijn. Dit kwam uit de gesprekken naar voren die Hakim met verschillende Cruise Lines gevoerd heeft. Er zijn gesprekken gevoerd met Royal Caribbean Cruise Lines en Carnival Cruise Lines die het eiland al aandoen.

Interesse
Hakim voerde ook gesprekken met de Mediterranean Shipping Company over bezoek aan Curaçao. De minister laat weten dat de interesse groot was en dat er afgesproken is om binnenkort weer te overleggen, meldt Antilliaans Dagblad.

 

4 reacties op “Cruise Lines op Curaçao onzeker”

 1. Beste mensen,

  Ten eerste ik heb niks met Hakim en zou ook nooit op hem stemmen. Met Aqualectra heb ik zo mogelijk nog minder. Maar als er ZOVEEL ONZIN uitgekramt wordt moet het wel gecorrigeerd worden. Waar te beginnen??

  Ok. We zijn niet onafhankelijk maar autonoom binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

  In de tekst staat duidelijk dat de hoge kosten een reden zijn om Curacao niet als THUISHAVEN te kiezen. En dus niet dat zij niet meer zullen komen.

  Ooit op de vlakte van Hato geweest. Daar zijn er zat windmolens. Weliswaar is de contributie van de windmolens aan de electriciteitsproductie miniem en zijn er heel veel die niet werken. Maar feit is, dat ze ‘wel gebruikt worden.
  Zonnepanelen zie je meer en meer op huizen met name om water op te armen. Daarnaast, radio Hoyer maakt reclame als “e solo di pueblo” (oftewel de zon van de bevolking). Een van de redenen voor die leuze is omdat zij op zonne energie uitzenden. Ga maar kijken op Tafelberg. Dat is al sinds 30 jaar (of meer) zo.

  Het is denk ik, om tientallen redenen, een beetje dom onze energie prijzen met die van Amerika te vergelijken. Die redenenen zijn ongeveer dezelfde redenen waarom een schoen daar minder kost. Daarnaast gebruiken ze ook andere bronnen die wij niet kunnen of willen gebruiken. Waterkracht en Kernenergie bijvoorbeeld. Beiden kunnen goedkoper zijn dan olie.

  De komende 30 jaar zal de olie niet opraken. En die diesel centrales koop je niet voor 5 jaar. Er zijn in de afgelopen paar jaar ontzettend veel nieuwe reserves ontdekt overigens. De huidige prijs van olie is niet met name het gevolg van schaarste maar van onzekerheid.

  Hoeveel concurrentie is mogelijk op een eiland van 130.000 mensen?

  Ik weet niet of Hakim zelf moest afreizen maar iets bespreken met iemand die voor je staat is nog altijd 1000X beter dan een videoconference. De kans dat je mensen tegenkomt die je mogelijk nooit zou hebben tegengekomen is natuurlijk ook groot. Dit los van het feit dat men zich natuurlijk altijd goed moet voorbereiden.

  Voor wat betreft het gebrekkig beleid wil ik me daar wel bij aansluiten maar met de kanttekening dat als je zomaar onzin gaat zitten schreeuwen je juist een onderdeel bent van het probleem en niet van de oplossing.

 2. BON BINI TO BANANA Repulica of curacao Ja Hakim … hoe ga je dat nu uitleggen aan onze bevolking ?
  voedsel prijzen gaan de pan uit ! water en licht volgen… en maar blijven beloven dat we het allemaal beter gaan krijgen … HA!… dit is het RIPPLE effect …. Kent u dat HAKIM ?

  wat je hier niet doet zal gevolgen hebben voor de hele economie.
  En daar houden wij ons niet mee bezig… want nu wij ONAFHANKELIJK zijn als PAIS curacao zakt de pudding als een natte bende inelkaar….maar wij houden ons zelf voor de gek !

  Cruise schepen blijven weg…. mmm dat zullen de winkelhouders in punda / otrobanda , taxi chaufeurs etc ook erg op prijs stellen here it comes peoples….. we are going to HELL with these people en praatjes vullen geen gaatjes……

 3. Dat gebeurt er dan als je regering achter regering krijgt zonder visie en zonder deugdelijk energiebeleid.

  Als je ook nog is via allemaal politieke trucjes en corruptie geen concurrenten toelaat op het eiland, dan doet de enige energie leverancier wat zij willen en laten ze ons 4 keer meer betalen voor onze stroom dan de VS.

  Vorig jaar zijn er weer diesel centrales bij gekomen, iedereen weet dat de wereld olievooraden opraken en dat de prijs alleenmaar zal stijgen. Wie is er dan zo dom om voor snelle en niet duurzame oplossingen te kiezen?. Aruba en Bonaire zijn al stukken verder met hun energiebeleid. Ook investeren zij in zonne en windenergie, maar hier niet, hier moeten we de zakken vullen met de RDK (rafinaderij), Curoil, Aqualectra en vele andere overheid’s nv’s die niet na behoren functioneren.

  Waarom laten zij geen concurrenten toe?, omdat die bedrijven niet zouden kunnen functioneren in een concurrende markt, dan zouden zij moeten presteren en dat kunnen zij niet. Dan zouden zij hun groffe winst ten koste van de bevolking moeten inleveren.

  Is het niemand nog opgevallen dat je hier geen windmolens hebt, dat niemand zonnepanelen gebruikt?. De hele wereld gaat over op het gebruik van duurzame energie, overal behalve op Curacao. Duurzame oplossingen worden afgestraft en heel duur gemaakt zodat men hier geen interesse voor heeft of het simpelweg niet kan betalen.

 4. Moet daarvoor naar Miami vliegen? Bij een goede voorbereiding had je direct een mooie deal kunnen maken voor de elektra- en waterkosten.