• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – ‎ “18 doden per jaar! Mensen en kinderen die ernstig ziek worden! Kinderen die steeds vaker naar huis worden gestuurd van school!”, zo brengt fotografe Bea Moedt de milieuproblemen van Curaçao onder de aandacht van Nederland. Drie foto’s met begeleidende tekst zijn te zien op nufoto.

“Roetdeeltjes met zwaveldioxide en zware metalen vliegen ongefilterd de lucht in. Wekenlang alweer. Enorme ondraaglijke stank, lawaai en licht teisteren de bewoners en zorgen voor schade aan milieu en gezondheid. Fakkelen hoort een kortdurende veiligheidsmaatregel te zijn. Op Curaçao gebruikt PdVSA/ISLA fakkelen als routine”, zo beschrijft Moedt de foto van een affakkelende Isla.

Asfaltmeer
Ook een foto van het asfaltmeer is voor de lezers van nufoto.nl te bekijken. De begeleidende tekst van Moedt ‘Het staat niet op de kaarten die toeristen in hun kleurrijke reisgidsen en brochures over Curaçao vinden’ zegt genoeg.

4 reacties op “Affakkelende Isla op Nufoto”

 1. Scholen moeten de leerlingen naar huis sturen, 18 doden per jaar (of meer),
  de stank in diverse woonwijken, maar de Isla Blijft ontkennen.
  De stank is niet van ons…..wij hebben het niet gedaan.
  hope durven ze zo te liegen, denken ze nou echt dat iemand hun nog geloofd?
  die fabriek moet dicht en de grond gesanneert worden, dan kan daar een prachtige wijk ontstaan.
  dat is dan een grote verrijking voor ons PAIS KORSOU

 2. Liever een BOO centrale dan een nucleaire.
  Maarja, zolang de BOO niet voldoende werkt blijft de ISLA affakkelen. Ik begrijp totaal niet waarom de ISLA pas opgestart mag worden als de BOO weer duurzaam functioneert aangezien er al weken lang af gefakkeld wordt wat volgens mij niet de bedoeling is
  Het enige voordeel van het affakkelen is dat we ‘s nachts geen licht meer aan hoeven te doen.
  Kunnen we niet alvast beginnen met een nieuwe naam???

 3. Green Force stelt voor dat alle bestuursleden van de regering, comisaressen en directeuren van de rafinaderij persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor alle milieuovertredingen en aanvallen op de volksgezondheid. Deze mensen moeten worden gezien als criminelen.

  Stel je iedereen persoonlijk aansprakelijk dan wordt het minder aantrekelijk om een baan te nemen in die stinkbende.

  Volksvertegenwordigers die de rafinaderij niet aanpakken en die hun niet aan de milieueisen laten voldoen moeten ook hiervoor boeten.

  Laten we een referendum houden en iedereen vragen of zij voor of tegen de sluiting van de rafinaderij zijn. Laten we het democratisch aanpakken en dan een volgende besslising nemen.

  Is de meerderheid voor sluiting, dan meteen sluiten of als het contractueel niet kan, dan de rafinaderij aan de milieueisen houden, door middel van torenhoge boetes.

  Kiest de meerderheid om deze open te houden met alle consequencies van dien, dan doen we dat tot het einde van het contract in 2019.

 4. Laat de waarheid in de hele werelld maar aan het (FAKKEL)licht komen. Enige mogelijjkheid om schade voor toerisme en imago van Korsou te voorkomen is dat de overheid/regering haar verantwoordelijkheid neemt en serieus een mens/milieuvriendelijke oplossing gaat teoepassen.En dan niet alleen op papier of met een vaag verhaal met teozeggingen, MAAR concrete plannen van aanpak!!!!!