• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft tijdens zijn bezoek aan Trinidad gesproken met Statenvoorzitter Wade Mark. Op de agenda stonden onderwerpen zoals de restauratie van oude, historische panden. Schotte is op Trinidad om de mogelijkheden van Liquefied Natural Gas (LNG) te onderzoeken.

Schotte sprak eerst met Mark over de restauratie van oude gebouwen en panden. Trinidad heeft net als Curaçao veel oude panden, maar het eiland mist de kennis om deze goed te restaureren. “We bekijken hoe we elkaar op technisch gebied kunnen helpen met dit soort projecten”, laat de premier op zijn Facebookpagina weten. Schotte vertelt ook dat het parlementsgebouw van Trinidad, beter bekend als ‘Red House’, net als Fort Amsterdam nu ook opgeknapt wordt.”

Goede relaties
Schotte en Mark spraken daarnaast over het parlement en de constitutionele veranderingen van Trinidad en Tobago. “Wade hoopt dat de regeringen in het Caribisch gebied goede relaties met elkaar zullen houden. Ook hoopt hij dat de verschillende regeringen ideeën zullen uitwisselen en dat we van elkaar zullen leren”, sluit Schotte zijn bericht af.

Liquified Natural Gas
Schotte bekijkt de mogelijkheden naar LNG omdat het een schoon en milieuvriendelijk alternatief kan zijn voor gebruik door de BOO-centrale en raffinaderij Isla. Hiervoor stond al een ontmoeting met de Minister van Energie, Carolyn Seepersad-Bachan, gepland. Ook sprak de premier met Winston Dookeran, Minister van Financiën, die een grote rol speelt bij het energiebeleid van het eiland.

www.versgeperst.com