• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Deze week wisselen de minister van Gezondheid Jacinta Constancia en verschillende medische beroepsgroepen informatie uit. Vrijdag komen zij bijeen om tot een oplossing te komen. Er is echter afgesproken tegenover de media voorlopig de mond te houden.

“Dit hebben wij samen afgesproken,” vertelt Homan Jeung, voorzitter van de huisartsenvereniging. Afgelopen zaterdag hebben de minister en de verschillende medische verenigingen weer vergaderd over de Nieuwe Beloningsstructuur. De problemen tussen de medische verenigingen als fysiotherapeuten (CVF), logopedisten (CVL), huisartsen (CHV), psychologen (AAP) en medisch specialisten (VMSC) ontstonden twee weken geleden toen de minister aankondigde om de Nieuwe Beloningstructuur in te voeren.

Ondemocratisch
De medici zijn het niet eens met de Nieuwe Beloningstructuur. Zij vinden de inhoud van de Nieuwe Beloningstructuur niet acceptabel. Bovendien vinden de verenigingen de inhoud ondemocratisch opgesteld. “Afgelopen zaterdag hebben we tijdens de vergadering besloten om deze week informatie uit te wisselen over onze eisen,” vertelt Jeung.

Mediastilte
“Er is met beide kanten afgesproken om deze week te beslissen wat we willen. We hebben met de minister en de andere verenigingen besloten om een mediastilte af te spreken. Aanstaande vrijdag komen we weer bijeen en kunnen we meer vertellen,” meldt Jeung.

www.versgeperst.com