• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ministers reizen vaak naar het buitenland. Volgens premier Schotte zijn face-to-face gesprekken vruchtbaarder dan gesprekken op afstand. Persoonlijk contact met beleidsbepalers van andere landen is erg belangrijk. Wat vindt de Curaçaoënaar van deze reisjes van de premier?

“Hij heeft natuurlijk wel gelijk,” stelt Evadina (65 jaar). “Met gesprekken in real-life bereik je meer dan met een gesprek op kilometers afstand. “Maar hij geeft de laatste tijd wel erg veel geld uit aan reisjes en doet verder niks. Aan de democratie op het eiland is bijvoorbeeld nog veel te doen”

Dienstreisjes
“Ik ben het eens met meneer Schotte, mits daar een plan en doel voor is opgesteld dat beleidsmatig is onderbouwd. Het moet uiteindelijk wel wat opleveren. Het moeten dus geen snoepreisjes blijven, maar dienstreisjes worden,” vertelt Bjorn (37 jaar).

Controle
Edward (66 jaar) vindt het moeilijk om een mening te vormen. “Ik vind het in principe goed, we moeten contact houden met het buitenland. Maar we kunnen niks controleren. We krijgen geen antwoord op de vragen en weten niet wat er besproken is.”

Betrekkingen
Nyron (43 jaar) is het, voor zover hij dit nu kan bepalen, met de beslissingen van Schotte eens. “Het is vrij recent dat premier Schotte premier is. Ik vind op dit moment niet dat hij veel reist. Bovendien is hij verantwoordelijk voor de buitenlandse betrekkingen. Dit is naar mijn mening gewoon een goede beslissing van hem.”

Netwerk
“Ik ben nooit een fan geweest van meneer Schotte. Ik ben het ook niet eens met de reisjes die hij de laatste tijd maakt. Hij gaat alleen maar voor zijn eigen netwerk en voor zichzelf. De premier doet niks voor de bevolking,” laat Thijs (57 jaar) weten.

13 reacties op “‘Premier doet niks voor de bevolking’”

 1. Dat is weer een teken dat Premier Schotte niet goed kan organiseren of delegeren. Dat zijn taken voor een ministerie voor buitenlandsezaken of toerisme. Doordat wij een democratischeiland zijn moet het Curacaosevolk de handelingen van zijn gekozen gezagdragers moeten kunnen controleren. Als ze niet deugen binnen een bepaalde termijn heeft het volk het recht ze naar huis te sturen. Wij kunnen niet zeggen dat er generaties lang niks hebben gedaan aan de buitenlandse kontakten. Wij hadden de kans en ruimte om er wat mee te doen op buitenlandsezaken maah hebben er zelf naar het schijnt niks mee gedaan. Nederland gaf ruimte aan Antillianen om consul te worden in veel zuid Americaanse landen en America. Dan hebben onze politici, dan de kansen niet voldoende benut op buitenlandsezaken. M.a.w. geeft Schotte zelf kansen aan het volk om over dit soort zaken te klagen. Trouwens kan Schotte die landen ook uitnodigen voor een bezoek aan Curacao toch want die landen hebben meer financiele mogelijkheden dan wij. Trouwens Wiels is lekker bezig zijn bedje te spreiden voor de volgende verkeizingen. Het Antilliaanse volk houd van politici met een grote bek en die de taal van het volk spreken in dit geval de Afro-antilliaansevolk en intelectuelen. Begrijp mij niet verkeerd ik ben geen racist en ook geen aanhanger van Wiels hoor. Wiels is de Antilliaanse Wilders. Hij spreekt de taal van het volk en wij moet ermee leren leven. Niks mis mee hoor.

 2. ALS DE KAT VAN HUIS IS ( SCHOTTE ) DANSEN DE RATTEN OP TAFEL ( WIELS )

  Schotte please fix your “home” first before you invite others to visit your infested ” place” .

 3. Dat voorbeeld van die vliegrechten op Medellin is ook weer zo’n lachertje van Schotte. Als er een Curacaosche luchtvaartmaatschappij was gewesst die die rechten in en eerder stadium had kunnen uitvoeren waren die rechten op basis van wederkerigheid direct opeisbaar geweest. Nu probeert hij de “slimme jongen” te spelen maar vergeet te vermelden dat de Colombiaanse regering op basis van deze wederkerigheid gehandeld heeft.

 4. functionele reizen zijn gewenst,

  de belangen moeten behartigd worden in het buitenland.
  menige belastingbetaler kan het ervaren als verbrassing van de middelen.
  ik hoop dat schotte het tegendeel bewijst en net als de ex premier emily het goed doet.
  per slot van rekening moet pais curacao vooruitgaan.
  daar gaat het om.

 5. @Irving. voor de duidelijkheid de ambtenaren en politici reizen al decennias rond de wereld op kosten van de burger.. Helaas zien zij dit als snoepreisjes en doen er niets. Dus als er geen contacten zijn gelegt heb je te danken aan je eigen ministerers die liever gingen shoppen en de bysides gingen bezoeken.

 6. meneer Schotte verlos ons van de dictator Wiels……
  bent u de premier of is Wiels de premier en bent u de minister van buitenlandse zaken?
  zorg voor duidelijkheid…

 7. Reizen en contacten onderhouden in het buitenland mag, alleen het is geen taak van de minster president , maar van een minster van buitenlandsezaken! Dus blijf lekker thuis schotte en zorg dat het goed gaat op Curacao!

 8. Een bijzonder slapweinig verheffend figuur die duidelijk niet tegen de grote dictator opkan. Het is allang geen kwestie van ‘de burger’ maar gewoon puur eigenbelang. En het staat ook leuk op je CV. Laat het groepje eerst eens met een regeerakkoord komen. Dit is werkelijk te achterlijk om er nog verder woorden aan vuil te maken.

 9. Face to face gesprekken zijn nonsence. Tegenwoordig kan je thuis zitten en face to face gesprekken voeren op internet met je webcam.Ik ben geen aanhanger en ook geen fan van Schotte en ook van geen enkele politieke partij. Ik wil ze uitsluitend oordelen op hun daden. Ik wil graag weten wat premier Schotte tot nu heeft bereikt voor het Curacaosevolk. Alleen maar chaos. Daarom ben ik er tegen al dat snoepreizen gedoe van premier Schotte. Hij kan dat geld beter besteden om armoe te bestrijden op Curacao. Als hij zo door gaat daan wil ik graag een klaagt indienen bij de VN om deze man net als Khadafi te laten oppakken en te laten beoordelen voor misdaad tegen het Curacaosevolk of schending van mensenrechten. Premier schoote wil dat alle afgestudeerde Curacaonaars terug keren naar hun eiland, denk hij dat onze mensen gek zijn om zomaar terug te keren zonder enig zekerheid. Het is een kabinet die op zoek is naar aandacht ze willen overal op de foto komen kijk het maandblad van het Curacaohuis/Antillenhuis. Als het aan mij ligt moeten de vaakbonden dierect komen met een oordeel van wat dit kabinet tot nu toe heeft bereikt voor Curacao met dat snoepreis gedoe en wat dat t.n.t. de Belastingbetaler heeft gekost met al dat reis gedoe. Ik hou mijn hart vast. Het lijkt meer schuim dan melk. Dit kan zo niet verder Curacao wordt wakker dit is niks. NIeuwe ziekenhuis voor het volk niks, doktoren in stakking,2 ministers vertrokken, vliegveld een kat in de zaken, soepreizen premier Schotte en wat nog meer. Als het aan mij ligt steef ik voor verkieizngen volgend jaar of eerder. Dan kan het volk zelf oordelen of het de moeite waard is door te gaan met Premier Schotte. Dit is het persoonlijk oordeel van VIto

 10. Hij gaat zo vaak op reis, want dan creert hij afstand tussen Wiels en hemzelf. Hoeft hij geen verantwoordelijkheid aan het volk af te leggen en blijft zijn “kaartenhuis” overeind.

 11. Ik vind goed dat hij nu reist contact opzetten . later hoeft hij gewoon een telefoon op te nemen een telefoontje plegen, want men kent hem al persoonlijk. Hij moet het nu doen, want het is het begin van zijn ambtstermijn.

 12. Ik weet niet hoe het er precies mee staat, maar ik denk dat degenen die klagen alleen kijken naar het nu (en dan vooral naar hun eigen zakken).
  Generaties lang hebben we niets gedaan aan de buitenlandse contacten van Curaçao. Nu dat we meer onafhankelijk zijn moeten we een slag maken, anders hadden we net zo goed als eerder kunnen aanmodderen.
  Ik ben wel van mening dat de overheid meer inzicht moet geven in de doelen van hun reizen en bij terugkomst meteen (binnen een week) moeten kunnen aangeven wat men voor resultaat heeft geboekt en op termijn hoopt te boeken. “E homber riba kaya” moet wel een vinger aan de pols kunnen houden anders verzand het weer in partijpolitieke spelletjes en stemmingmakerij.

 13. Hij had ook bij het CTB kunnen solliciteren als hij zo veel op reis wilde gaan.. een man zonder ruggegraat.