• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering van Curaçao is geïnteresseerd om handel met de Scandinavische landen te promoveren. Dit schrijft Helga Mensing, consul van Finland in Curaçao, in ‘Kauppa politiikka’. Kauppa politiikka is het tijdschrift over het economisch buitenlands beleid van Finland.

Het artikel van Mensing staat in de rubriek Honoraire Consuls. Het consul legt in het artikel uit dat de interesse van de Curaçaose regering tot uiting komt in het belastingverdrag dat in 2010 met Finland werd ondertekend, een verdrag dat Curaçao interessant maakt voor Finse investeerders.

Brug
Het Consulaat van Finland in Curaçao biedt Finse zakenlui de noodzakelijke connecties en kan bedrijven uit Finland bijstaan als zij op Curaçao zaken doen. Mensing zegt dat haar belangrijkste doel is om de economische bedrijvigheid, handel en cultuur tussen beide landen te promoveren. “Het Consulaat van Finland op Curaçao bestaat bijna 60 jaar. Wij zullen in de komende jaren de brug blijven tussen Curaçao en Finland”, aldus Mensing.

Nokia
De producten uit Finland die het best bekend zijn op Curaçao zijn mobiele telefoons van Nokia. Het Curaçaose water- en elektriciteitsbedrijf Aqualectra is klant van de Finse maatschappij Wärtsilä voor wat betreft het aanleveren van dieselmotoren. Dit was ook de reden waarom Wärtsilä vorig jaar op 14 en 15 april haar technische dagen op Curaçao heeft gehouden.

www.versgeperst.com