• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Happy slapping nog niet hip op CuraçaoCURAÇAO – Happy slapping komt naar Curaçao. Happy slapping is een fenomeen waar jongeren willekeurig iemand slaan en dit filmen met hun mobieltje. Volgens gedeputeerde Marylin Alcalá-Wallé (PAR) komt dit steeds vaker voor op Curaçaose scholen.

Volgens de PAR-gedeputeerde van Onderwijs moeten ouders meer geïnformeerd worden over nieuwe technologieën. Dit in het kader van het verhogen van de veiligheid op scholen. “Ouders moeten er van af weten en dan ook hun verantwoordelijkheid nemen. Door gesprekken met schoolbesturen en bronnen als mijn eigen kinderen weet ik dat happy slapping op acht scholen op regelmatige basis voorkomt.”

Lastig vallen
Versgeperst.com zocht op YouTube maar kon niet meer dan twee filmpjes vinden over happy slapping op Curaçao. Een daarvan was duidelijk niet op school gemaakt. Het andere filmpje daarentegen was op het Albert Schweitzer College aan de Pareraweg (A.S.C.P.) opgenomen. Te zien is dat jongens elkaar zomaar slaan en hun klasgenoten lastigvallen. De directrice van het A.S.C.P. wilde nu nog niet reageren en gaat het geval eerst onderzoeken.

MIL
Directeur Erwin Coster van het Maria Imaculata Lyceum herkent het fenomeen niet. “Ik heb er nog niet van gehoord dat het bij ons op school gebeurd. Wel is het zo als een maatschappelijk verschijnsel veel voorkomt, dat het dan ook razendsnel op school te vinden is. We moeten het wel in de gaten houden.”

Vespucci College
VMBO-coördinator Rob van den Enden van het Vespucci beaamt dit. ” Wanneer dit soort hypes gesignaleerd wordt, komen ze ook op school. Hier is het nog niet gebeurd en als het gebeurt weten we dat snel. We zijn een kleine school dus er is veel controle. Ik ga wel eens een kijkje nemen op YouTube wat er allemaal van het Vespucci gepubliceerd is.” Ook zij gaan het in de gaten houden.

Bekijk het filmpje van youtube.com hieronder!

Wat vind jij van Happy Slapping? Onschuldige humor of serieus geweld? Laat je reactie hieronder achter!

1 reactie op “Happy slapping hip op Curaçao?”

  1. IK vind dit echt verschrikkelijk. Ik hoop echt dat de jeugd op Curacao niet zo dom is om zulke domme spelletjes te doen.
    Verder vraagt dit gewoon om moeilijkheden. Schietpartijen e.d.