• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vanuit de PAR zijn er verschillende reacties gekomen op het conflict over de Nieuwe Beloningsstructuur Gezondheidszorg (NBG). In een persbericht laten zowel ex-premier Emily de Jongh-Elhage als ex-minister van Gezondheid Omayra Leeflang van zich horen.

Verschillende verenigingen uit de medische wereld zijn boos om een eventuele salarisverandering die plaatsvindt na het invoeren van de NBG. Volgens de artsen hadden ze inspraak in de plannen moeten hebben, maar heeft de regering de structuur goedgekeurd zonder dat zij daar iets vanaf wisten. De artsen zeggen bezorgd te zijn en hebben de minister van Gezondheid een derde brief gestuurd.

Gebrek aan eerlijkheid
Volgens de Jongh-Elhage is het conflict ontstaan door een gebrek aan eerlijkheid en transparantie, zo meldt Antilliaans Dagblad. “Het is niet zo dat de consensusrijkswetten ten grondslag liggen aan dit conflict, zoals premier Gerrit Schotte beweert”, aldus de ex-premier. “De regering moet verantwoordelijkheid tonen en een dialoog openen met de medici.”

Onderzoek
Omayra Leeflang legt uit dat het Onderzoek Medische Tarieven het doel had op een eerlijke manier tot een nieuwe tarifering van de gezondheidszorg te komen. “De medici werkten mee en stelden hun cijfers ter beschikking. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat dit gebeurde. Op het moment dat de gezondheidstaken van Land overgingen naar het Bestuurscollege van het Eilandgebied, veranderde ineens het doel van het onderzoek”, aldus Leeflang. “Het besluit om door te gaan zonder de sector te horen is tegen de afspraken in.”

2 reacties op “PAR laat zich uit over medisch conflict”

  1. EERLIJKHEID ,DAAR MOET JE OM VRAGEN .

  2. ONEERLIJKHEID EN ANTI-TRANSPARANT BELEID LIGGEN VAAK TEN GRONDSLAG VAN VELE PROBLEMEN.VAAK OOK GENIEPERIGHEID EN VALSHEID,VRESELIJKE VALSHEID.
    VERANTWOORDELIJKHEID NEMEN VOOR JE BETRAPTE EN ONBETRAPTE DADEN ,MET OF ZONDER BEWIJS IS HET BEGIN VAN EEN RESPECTABEL DIALOOG!