• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De rechter heeft een koperdief acht maanden celstraf opgelegd. De diefstal vond afgelopen december plaats bij het transformatorhuis van Aqualectra bij San Pedro, waarbij er bijna drie ton schade werd geleden. Twee medeverdachten zijn op vrije voeten, maar komen nog voor de rechter.

Op 16 december sloeg het drietal een deel van de muur van het transformatorhuisje kapot met een moker en er werden koperkabels afgeknipt. Ook bij de windmolens was koper gestolen. In totaal werd er een schade geleden van 291.000 gulden, zo meldt Amigoe.

Gevaarlijk
Koperdiefstallen zijn, zowel financieel als materieel, erg schadelijk voor de gemeenschap. Bij deze diefstal werd de omgeving gedupeerd, omdat ze verstoken was van elektriciteit. Daarnaast staan de kabels vaak onder hoogspanning, wat het erg gevaarlijk maakt.

Gratis
Het was niet de eerste keer dat het drietal een koperdiefstal pleegde. Eerder werd er door hen koper gestolen bij Shut, meldt Amigoe. Eén van de daders zei hierover tegen de rechter: “Ik had gehoord dat bij San Pedro kabels lagen die je gratis mee mocht nemen.”  De rechter trapte hier niet in en vertelde de dader dat voor niets de zon opgaat. De dader werd in 2009 ook al veroordeeld, toen maakte hij zich schuldig aan woninginbraken.

2 reacties op “Koperdief draait cel in”

  1. OPSLUITEN DAT GESPUIS

  2. Sommige mensen leren gewoon niet van hun fouten en stelen liever van de hardwerkende maatschappij dan zelf voor hun brood te werken. Ik hoop dat dit hem aan het denken zet.