• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na lang wikken en wegen door de onafhankelijke commissie is vandaag de nieuwe naam van PSC bekendgemaakt. De nieuwe naam voldoet aan alle criteria van oud-minister René Rosalia, maar voldoet de naam ook aan jouw criteria? Versgeperst.com vroeg het aan voorbijgangers.

Joris (16) van het Albert Schweitzer College begrijpt niet waar de leerlingen van het PSC zich druk om maken. “Het zou mij niet kunnen schelen als ze de naam van mijn school willen veranderen. Het is maar een school. Daarnaast lijkt het mij best leuk als wij een nieuwe naam mochten verzinnen zoals bij het PSC.”

Antilliaans helden
De 48-jarige Patricia is het helemaal eens met de naamsverandering. “Ik vind het een goede zet van minister Rosalia om de namen te veranderen naar Antilliaanse helden. De jeugd wordt zo bewuster van hun eigen helden en kunnen trots zijn op hun eiland.” Volgens haar zullen de leerlingen vanzelf wennen aan de nieuwe naam.

Urgentie
Ricardo (39) snapt de urgentie van de naamsverandering niet. “Ik snap het idee erachter wel, maar ik snap niet waarom dit zo snel moet gebeuren. Waarom bekijkt de minister niet eerst naar de kwaliteit van onderwijs en de verbetering ervan? Naamsveranderingen kunnen ook wel na 2-3 jaar, nadat er eerst geregeerd is!”

Eer
Voor Andrea (41) was Peter Stuyvesant College een prima naam, maar vindt ze het fijn dat Alejandro Paula op deze manier geëerd wordt. “Deze man heeft inderdaad veel betekend voor de Antilliaanse gemeenschap en heeft het ver geschopt. Daar mag best een school naar vernoemd worden.” Haar man David (45) voegt daaraan toe: “Ach en de leerlingen zijn het over een paar jaar alweer vergeten!”

5 reacties op “‘Ik vind het een goede zet’”

 1. laat ze eerst eens hun eigen namen veranderen! Al die achternamen vernoemd naar hun voormalige slavenhandelaren (Paula, Martina, Rosalia, etc etc) deze mensen dragen allemaal de naam van hun voormalige eigenaar/eigenaresse en zijn zonder problemen te herkennen aan hun slaven naam.

  Ik stel dan ook voor, eigen naam eerst!

 2. Beste Alejandro Paula, dat u ter uwer glorie uw naam leent aan de PS valt mij bitter tegen, ik zag u altijd als een integere man. Jammer maar helaas, u moet er verder mee leven, ik niet.

 3. Regeren moet toch echt wel iets meer inhouden dan “namen veranderen”.
  Echte problemen eerst aanpakken en dan de “non-issues” en stokpaardjes.
  We glijden op Curacao af naar een bedenkelijk nivau van “bananenrepubliek” met de eerste signalen van een opkomende dictatuur (Wiels for candidate) en racistische samenleving!
  Laat PM Schotte zijn clubje maar eens beter aansturen en zijn titel/functie als PM recht aandioen.

 4. Dr. Paula, als u zichzelf respecteertn zou u bedanken voor de eer en met de meerderheid der leerliingen, oudleerlingen en meeste Curacaoenaars tegen de naamsverandering van het Peter Stuyvesant College zijn. Er zijn genoeg pleinen, straten, gebouwen etc. waarmee uw naam geeerd kan worden, doch het zich lenen tot het dienen van absurde strikt politieke motieven eert u niet. .

 5. Zeer goed minister Rosalia, zo moet men regeren. Ik hoop dat in de naaste toekomst ook andere scholen aan de beurt komen.