• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

DokmaatschappijCURAÇAO – De Curaçaose vestiging van Kompania di Tou Kòrsou (KTK) in Panama is niet rendabel. Tien maanden na de opstart van KTK Panama lijkt het einde van dit Curaçaose havenbedrijf nabij. “Onze indruk is dat we moeten vertrekken uit Panama,” vertelt interim-directeur Humberto de Castro.

Het definitieve besluit valt pas over twee weken, maar gistermiddag bevestigde De Castro tijdens een persconferentie dat de vestiging in Panama niet rendabel is. De directeur wilde niet zeggen hoeveel verlies er op dit moment is. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag.

Schadebeperking
De evaluatie is nog in gang, maar hoogstwaarschijnlijk vertrekt KTK eind maart uit Panama. De twee nieuwe sleepboten die in Panama liggen, kunnen commercieel ergens anders in de wereld ingezet worden. De Castro laat weten dat KTK alle handelingen keurig wil afwikkelen. Moederbedrijf Curaçao Ports Authority (CPA) wil op deze manier de schade zoveel mogelijk beperken. 

Vertrek
De Castro vertelt dat het verschil tussen de winstprognose en het verlies op dit moment te groot is. “Onze indruk is dan ook dat we moeten vertrekken.” De interim-directeur stelt dat, ondanks het feit dat KTK hoogstwaarschijnlijk tegen zijn einde loopt, KTK niet losgekoppeld wordt van CPA.

2 reacties op “KTK Curaçao vertrekt uit Panama”

  1. PS ….. you did it again ! ….slowly but surely…we are doomed with this governent !

  2. Dank je wel Pueblo Soberano voor het vernielen van een prachtbedrijf met goede groeikansen!