• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - WMOCURAÇAO – De Wereld Meteorologie Dag wordt ieder jaar op 23 maart gevierd. Dit jaar heeft de World Meteorological Organization ‘Climate for you’ (Klimaat voor jou) als thema gekozen. Curaçao doet ook mee met de viering en krijgt daarom bezoek van een ‘Hurricane Hunter’.

De Hurricane Hunters zijn speciale vliegtuigen die een tropische storm of orkaan in vliegen. Ze nemen data op en sturen die door naar het National Hurricane Center in Miami. De Hurricane Hunter komt donderdag 24 maart om 10.00 uur aan op Hato. Het vliegtuig blijft tot 16.00 uur op het eiland en zal open zijn voor het publiek. Het bezoek maakt onderdeel uit van de ‘Awareness Tour’ van de Hurricane Hunters, waarbij verschillende landen en eilanden in het Caribisch gebied bezocht worden.

Welkomstwoord
Premier Gerrit Schotte zal de bemanning donderdag om 10.05 uur verwelkomen. Scholieren krijgen daarna, tussen 10.15 en 12.00 uur, de kans om op het vliegtuig te stappen. Tussen 12.30 en 16.00 uur kan het publiek gratis een kijkje nemen en de bemanning ontmoeten. De Hurricane Hunter zal op het terrein van de kustwacht staan, waardoor het publiek rekening moet houden met bepaalde regels.

Regels
Ten eerste moet er op het terrein voor de grotten van Hato geparkeerd worden. Bussen zullen voor transport heen en weer zorgen. Parkeren bij Free Zone, de basis van Forward Operation Location of op de Rooseveltweg is verboden. Het publiek mag wel foto’s nemen, maar doordat het een militaire zone is, mogen er geen tassen het terrein op. Roken is ook verboden.

‘Nos ta kuida nos klima’
Onze Meteo zal op 23 maart ook haar bijdrage leveren. Alle scholen op Curaçao ontvangen het boek ‘Nos ta kuida nos klima’ (Wij verzorgen ons klimaat). “Dit boek gaat scholieren over het klimaat leren en verschillende klimatologische problemen uitlichten”, vertelt minister Charles Cooper (Verkeer en Vervoer). “In totaal zijn er 3.000 exemplaren beschikbaar, dus ik schat dat iedere school 40 exemplaren krijgt. Mijn oude school, de Advent School in Koraal Specht, neemt woensdag om 08.30 uur als eerste de boeken in ontvangst.”

www.versgeperst.com