• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte vliegt zondag naar Trinidad en Tobago voor een ontmoeting met onder andere de Minister van Energie Carolyn Seepersad-Bachan. Op het eiland zal Schotte de mogelijkheden van Liquefied Natural Gas (LNG) onderzoeken.

Daarnaast ontmoet de premier ook de Minister van Financiën Winston Dookeran, die een grote rol speelt bij het energiebeleid van het eiland. Schotte bekijkt de mogelijkheden van LNG in de regio omdat het een schoon en milieuvriendelijk alternatief kan zijn voor gebruik door de BOO-centrale en raffinaderij Isla.

LNG op Curaçao
Tijdens het werkbezoek van de premier in Colombia kwam het onderwerp LNG ook aan bod. Colombia levert LNG aan Venezuela. Schotte liet desgevraagd weten dat de overheid momenteel geen onderzoek naar LNG doet op Curaçao. “De vorige regering heeft twee contracten met multinationals afgesloten die ons nu erg beperken. De resultaten die eventueel uit een onderzoek komen, waar we dan veel geld en energie in stoppen, moeten we bij de twee multinationals inleveren. Ik wacht liever totdat de contracten zijn afgelopen.”

Reizen
Op de vraag waarom de ministers van dit kabinet vaak naar het buitenland reizen, antwoord Schotte: “face-to-face gesprekken zijn vruchtbaarder dan gesprekken op afstand. Kijk bijvoorbeeld naar de overeenkomst voor Insel Air vluchten naar Medellín. De gesprekken hiervoor liepen al drie jaar vast, nu was dit binnen een uur geregeld. Persoonlijk contact met beleidsbepalers van andere landen is erg belangrijk.” Schotte vliegt vanavond naar Aruba voor de viering van 25 jaar status aparte van het eiland.

3 reacties op “Schotte bekijkt opties LNG”

  1. Deze Calimero wil op kosten van het eiland alleen maar het interessante haantje uithangen en tegelijk enorm veel air miles voor zichzelf verzamelen. De door nederland kwijtgescholden schulden worden door deze regering in recordtempo weer opgebouwd, vooral ten gunste van de heren en hun vriendjes zelf. Deze regering moet zo snel mogelijk gestopt worden voordat ze nog meer schade aanricht. Hoe dom kan je zijn….

  2. Eerst krijgen wij een worst voorgehouden door de heer Eisden van Fuvareko over de volgens hem aanwezige bodemschatten rond ons eiland en nu komt Schotte het nog eens dunnetjes overdoen. Wie denken deze heren dat wij zijn ?

  3. De grappige opmerking van Schotte: de resultaten die eventueel uit een onderzoek komen, waar we dan veel geld en energie in stoppen, moeten we bij de twee multinationals inleveren. Ik wacht liever totdat de contracten zijn afgelopen: Als die multinationals er echt brood in gezien zouden hebben hadden ze allang actie genoemen. Eerst worden we door Eisden, weet u wel van Fuvareko, een worst voorgehouden en nu probeert Schotte het nog eens dunnetjes over te doen. Deze heren hebben dus niet echt een hoge dunk van ons en vergelijken ons met zichzelf.