• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt John Baselmans zijn visie over ‘medische geldwellusten’.

Wat zie je? Onze medici, inclusief verdere medisch gerelateerde instellingen sluiten hun deuren. Waarom? Omdat deze mensen op deze datum duidelijk laten zien waarom ze dat beroep gekozen hebben. Geld en macht!

Het pretenderen dat ze voor de mensen zijn en om mensen beter te maken maar ook om ze bij te staan, is nu duidelijk geworden: Het gaat om het grote geld. Al jaren is er dreigen en afpersen van deze groep naar onze samenleving toe en alsmaar moeten de premies omhoog om zo de hoge lasten van deze heren en dames te dekken.

Toch is het vreemd dat een ander gedeelte van deze groep wel kan werken voor een lagere vergoeding en dat die wel voor de mensen klaarstaan, voor ons burgers in nood. Maar onze gevestigde groep, die met hun weelde niet meer weten wat ze nu nog moeten doen, hebben het lef om de deuren te sluiten voor zieke hulpbehoevende mensen. Simpel, omdat ze het er niet mee eens zijn met de nieuwe structuur. Natuurlijk niet, hun vetmesterij wordt niet meer vergoed en er komt nu een systeem dat naargelang men werkelijk opkomt voor de zieken, betaald gaat worden!

Ik hoop dat onze huidige beleidsmakers hun poot stijf houden en dat die medici die het lef hadden hun deuren te sluiten ook hun praktijken sluiten en kijken of ze elders op de wereld deze arrogante houding aan kunnen nemen. Wij burgers zijn het zat alsmaar uitgebuit te worden door woekerpremies te moeten betalen om deze arrogante groep te blijven onderhouden. Laat diegenen die wel willen werken hun werk doen en misschien is dit alles een mooi moment om het gehele medische rommeltje eens voorgoed op te schonen.

Wil jij iets delen met de wereld? Mail je ingezonden brief naar: redactie@versgeperst.com

9 reacties op “Ingezonden: Medische geldwellusten”

 1. Baselmans je lijkt meer en meer op een afgedraaide DVD.

 2. Het blijkt dat enkele medici zich aangesproken voelen. Natuurlijk want hun goudmijntje loopt op een einde. Als kleine zelfstandige zou je zaken moeten in calculeren maar helaas denken deze heren en dames dat er een eindeloze put is waar uit genomen kan worden. Indexering, waar zijn de indexeringen voor de minder bedeelden en de zeer lage inkomens? Wat gebruik maken van een AVBZ of AOV? Hoeveel mensen vallen daar wel niet buiten? Maar niet te praten over de gepensioneerde overheidsambtenaren die vele van u niet willen behandelen omdat er te weinig uitbetaald wordt en omdat u door hen (eindelijk) wordt gecontroleerd op uw werk. Juist controle, daar bent u bang voor omdat er veel te verschuilen valt omdat er door het hunkeren naar geld, snel afratelen van patiënten, vele fouten gemaakt worden!

  Het blijft schandalig dat een arts/medicus of instelling staakt. Het is nu overduidelijk dat de stakende artsen NIET zitten voor hun ideaal wat behoort te zijn mensen helpen in nood. Nee, u stelt geld BOVEN hulp en dat is zeer betreurenswaardig.

 3. @JRC; Ik las dit artikel en de tijd om te huilen brak meteen aan.
  Mijn vrouw wacht al sedert oktober 2009 op een uitzending naar Nederland om een kostbare rug operatie te ondergaan. Tot op heden wacht ze nog steeds en haar toestand word met de dag erger. Wie moet dit alles verzorgen ??? BZV, idd. Maar die doen pas dan wat als jezelf aan de bel trekt. Nederland werd afgewezen omdat het TE DUUR WERD. ja u hoort het goed TE DUUR. Wat is hier een mensenleven waard????? Verleden jaar opnieuw rug foto’s gemaakt omdat de anderen voor de medicie in Caracas te oud waren. Nu weer 5 maanden verder horen we niets meer. Het dossier van haar was bij uw Colega Dr. Booi, maar raad eens wat HET DOSSIER IS SPOORLOOS ja ja. Zijn fout was het plaatsen van bot cement op te jonge leeftijd. Foutje, maar ja dat zien we over 20 jaar wel weer dacht hij zeker. Als ik dan zo uw reply lees en bestudeer val ik van het lachen om. De medicie hier (enkele uitgezonderd) is een giller en alleen maar uit op het makkelijk verkrijgen van geld. Ik hoor van diverse medische missers hier, en mijn angst is alleen maar groter geworden. Jullie meer GELD, lever dan EERST maar eens kwaliteit.

 4. @P.v.Dungen reageert duidelijk vanuit ervaring. Hangt waarschijnlijk zelf regelmatig op de golfbaan en ziet dan de ‘medisch specialisten’ in hun BMW ipv Toyata een gezellig onderons balletje slaan.
  Ook hier geldt niet iedere arts/medisch specialist over 1 kam te scheren. Ik heb met niemand medelijden, wel met kinderen die zonder volle buik naar school gaan en gezamenlijk uit 1 boekje moeten leren.

 5. De verloning van alle artsen/specialisten bedraagt slechts 7% van het totale gezonheidsbudget.

 6. JRCmercelina, Laat me nou niet lachen. Hoe verklaar je dan het feit dat specialisten een bijzonder hoog aantal onnodige operaties uitvoeren om zo slapen rijk te worden? Denk maar aan de hoge aantal onnodige keizersnede bij het Sehos. Hoe verklaar je dat specialisten een volle wachtkamer achterlaten om een middagje te golfen of te zeilen. Volgens mij weet je precies de persoon(en) in kwestie. Hoe verklaar je dan dat specialisten alles aan doen om nieuwe specialisten tegen te houden die op curaçao willen vestigen? (veel vraag, weinig aanbod staat gelijk aan rijke specialisten wellicht?). Hoe kan je verklaren dat geen enkele specialist patiënten bezoekt op de 3de klas afdeling in het Sehos. Enige motief die ik kan bedenken is geld. Macht en geld.

  Het is evident dat specialisten alleen in eigen belang hun beroep uitoefenen. Anders hadden ze bijvoorbeeld al jaren geleden zich sterk gemaakt voor een nieuw ziekenhuis. Angstvallig stil is het gebleven toen Constancia de FHN heeft gedwarsboomd.

  Als het gebrek aan geld daadwerkelijk de oorzaak van dit conflict is, dan moet je net als iedere ondernemer bezuinigingsmaatregelen treffen. In de luchtvaart worden maaltijden niet meer geserveerd op korte vluchten. In jullie geval zou je kunnen beginnen om de BMW in te ruilen voor een Toyota om maar te beginnen.

 7. Uiteraard bedoel ik 1/3 van de bevolking van het Land Curacao.

 8. Ik vind vaak dat Baselmans gelijk heeft zeker vwb de problemen waar vele kinderen op het eiland in zitten.
  Hier slaat hij echter de plant volslagen mis en getuigd van 0,0 visie. Het is al jaren bekend dat de beloning binnen de gezondheidszorg weinig verheffend is. Ik vind ook dat je mensen mag belonen die voor nacht en ontij hun bed uitkomen om naar patienten te gaan. Ik vind ook dat debeloning voor zorg aan de bedden voor verbetering vatbaar moet zijn. Vreemde ingezonden reactie duidelijk van iemand die er niets van snapt.
  Hou u liever bezig met de beloning van eilandsraadsleden die de pan uit rijzen terwijl 11/3 van de bevolking de Aqualectra enzo niet eens kunnen opbrengen.
  U moest u schamen.

 9. Deze persoon zit niet in de medische zorg en weet absoluut niet waar het om gaat. Mijn beroep heb ik gekozen omdat ik mensen wil helpen en om ook te kunnen leven van wat ik doe.Weet je wat het is als crediteuren achter je aan zitten en je geen geld hebt om ze te betalen?????????
  Je moet investeren in gebouw,onderhoud enz.
  Hebben we de laatste tijd indexireng gehad??????????
  Ja we zijn op het geld uit om te kunnen betalen wat jij gebruik van kan maken.AVBZ,AOV enz.Onze loonbelasting betaal ik om anderen van een bestaan te voorzien.
  JA het gaat ons om het geld om voor iedereen te kunnen betalen en om te zorgen dat de kwaliteit van je zorg goed is.Laat me niet lachen. Je slaapt iedere avond goed. IK moet slapen met de zorgen van een praktijk die ik niet kan draaien omdat ik niet genoeg omzet omdat de Overheid te weinig betalen kan.Of omdat er gewoon een jaar lang geen geld binnenkomt van instanties die iedere maand geld vangen van mensen die hun hele leven hebben bijgedragen om nu geen zorg kunnen krijgen.LAAT ME NIET LACHEN.WE ZITTEN ECHT ACHTER HET GELD AAN.