• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De nieuwe naam van het Peter Stuyvesant College wordt vrijdag door de onafhankelijke commissie bekendgemaakt. Leerlingen, ouders en docenten hebben in totaal 31 namen aangedragen waaruit de jury moet kiezen.  “Peter Stuyvesant College lijkt mij een prima naam,” zegt rector Jo Hansen.  

Hansen laat weten dat hij de oude naam nog steeds prima vindt, maar dat die keuze helaas geen werkelijkheid wordt. “Verder maakt het mij allemaal niet zo heel erg veel uit,” vertelt Hansen.

Plan
Voorzitter van de onafhankelijke commissie Gwendoline Izenia vertelt dat voormalig minister René Rosalia de commissie een traject had gegeven. “Het didactische plan wat wij destijds hebben moeten opstellen, is gewoon af en hier houdt de jury zich aan. Ook nu de minister is opgestapt.”

Datum
De onafhankelijke commissie heeft op maandag alle 31 ingezonden voorstellen doorgestuurd. “De jury beslist, op basis van de criteria die Rosalia heeft opgesteld, vervolgens welk voorstel als winnaar uit de bus komt. Ik kan niet zeggen wanneer het Peter Stuyvesant College dan van naam verandert, dat beslist de minister,” vertelt Izenia.

21 reacties op “Naamsverandering Peter Stuyvesant College”

 1. bla bla FUCK U

 2. isberta, was het een beetje te vroeg? Kan je het vertalen?

 3. @isbertha, neem nog een borrel, of moet ik zeggen “Nighttrain”.

 4. @Isberta: Wat schrijft u eigenlijk? Er is geen touw aan vast te knopen…

 5. cees vermeer en piet met snor of zonder snor
  jullie hebben ook een knul van 34, 36 als minister president, denken jullie dat je heel wat op school moeten leren om je eigen vlk elke dag in de maling te nemen dat denk ik niet wiels is een man die zich houdt aan wees voorzichtig met mensen die spanjaarden met harde handen werd bekeert, hij is voorbereid wat eenmaal slecht altijd stelt en dat was de naam en persoon peter stuyvesant piraten van nederland oranjes zijn rijk met mensenhandel.

 6. E hendenan ei ta hasi politika(sushi) ku tur kos awendia….awor mester di uniform…logo…skol mester di verf…..anto ta plaka e ta kosta…na luga di nan djis kambia nan mentalidad….e ta pornada…duna mr.paula un kaya…un plaza….unda respet ta keda!!!!

 7. @Cees correctie een knul van 36 zonder middelbare school diploma.
  @ Rob je zal best wel eens gelijk kunnen hebben, in 2014 wanneer de PS niet meer in de regering zit zal de oude naam hopelijk weer in ere worden hersteld.

 8. Het probleem is natuurlijk niet de PS of Wiels, het probleem is dat er geen leiding aan de regering wordt gegeven. Een knul van 36 met enkel een vwo diploma en
  wat ervaring als middenstander mag zich premier noemen. Dat is te gek voor woorden.
  De kwaliteits van hem, Schotte, en een aantal andere ‘ ministers’ is zorgelijk. Aan de andere kant , we kunnen ons ook nog herinneren hoe Godett vanuit de gevangenis
  zijn zus, eenvoudige vrouw met mavo, regeerde. Zijn zus mocht zich ook premier noemen.
  Zou Schotte het schandknaapje van Helmien zijn?

 9. Beste mensen,
  U heeft allen gelijk. Aan de andere kant, vergeet niet dat Stalingrad en Leningrad
  uiteindelijk hun namen ook weer terug hebben gekregen. Wiels is een
  tijdelijk probleem. Zijn aanhangers zijn werkloos, aan de drugs en/ of hebben hun
  gezin in de steek gelaten. Hij komt op voor een vergeten groep . Zoals Wilders dat in Nederland doet. Het betreft een moderne variant van nationaal socialisme.
  Ik weet niet of hij zijn aanhang nog met kapmessen over t eiland laat hollen.

 10. PSC voor de partij PS zal vanaf vandaag heten : ” PUEBLO SUFRI COLLEGE

 11. PSC Pueblo Soberano College?????!!!!!!!

 12. Als we deze school nu eens hernoemen tot het Calimero college zal in de toekomst iedereen direct aan deze dramatische regering denken.

 13. Dit is tog ONGELOOFELIJK…

 14. Het veranderen van de naam zal de geschiedenis niet veranderen, ik zou liever geld besteden aan de inhoud van de school dan de naam op de gevel. Overigens hebben de consorten Wiels een pre voor afro caribische cultuur die zonder Peter Stuivesant nooit op dit eiland had voor gekomen. Misschien moeten we dit ook proberen recht te zetten en hem terug sturen naar Congo oid.

 15. Vroeger was het de AMS, althans toen ik er in 1949 op kwam. Maar Peter Stuyvesant is altijd een leidend begrip geweest voor de school.
  “De AMS, de school van Peter Stuyvesant,
  ligt ons zo na aan het hart”

  Er is geen enkele valide reden om de naam van de school te veranderen. En de flauwekul rond de slavernij moet maar eens ophouden. Mijn overgrootmoeder was slavin op de plantage Hazard in Nickerie. Zij nog haar nageslacht heeft daar trauma’s aan overgehouden.

 16. wat is de volgende stap? nationaliseren van alle bedrijven die niet in handen zijn van afro curacaoenaars.

 17. WIELS Waste of time ….. !

 18. De leider van Afro-fascistische partij Pueblo Soberano heeft beslist dat de naam van het PSC moet veranderen, dus dat gaat hoe dan ook gebeuren, ongeacht wat de school en haar leerlingen (en vele anderen) hiervan vinden. Hermin Wiels, onze Curaçaose versie van Robert Mugabe heeft aan de mening van anderen namelijk helemaal geen boodschap. Als daarvoor een minister moet worden weggestuurd dan moet dat maar. Zielig dat iemand zich zo laat leiden door zijn enorme minderwaardigheidscomplex en frustraties.

 19. Het is toch erg voor woorden dat de Regering niet naar de (oud) leerlingen wilt luisteren maar gewoon een naamswijziging wilt doordrukken! Dit kan je toch geen onafhankelijke commissie noemen? ze doen wat de Minister hen heeft opgedragen! Commissie Rosalia ga is praten met Schotte! Ik kan niet snappen dat wat Wiels aangeeft ook uitgevoerd moet worden. Vrijdag protestactie?

 20. “onafhankelijke commissie” …. lol

 21. Rosalia presteert het om zelfs over zijn graf de ongetwijfeld riante, door de belastingbetaler opgebrachtte vergoeding voor deze onzinnige opdracht onder zijn vriendjes te laten verdelen. Het Calimero College zou nog de beste naam zijn om deze potentaat te herdenken.