• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De beroepsverenigingen van huisartsen (CHV), medisch specialisten (VMSC) en fysiotherapeuten (CVF) vergaderen morgen over de Nieuwe Beloningsstructuur onder werktijd. “We zijn genoodzaakt ons te beraden over de gezondheidszorg,” vertelt Homan Jeung, voorzitter van de CHV.

De beroepsverenigingen zijn op dit moment vastberaden. Ze eisen gehoord te worden en met respect behandeld te worden. Er wordt op dit moment consequent niet met de verenigingen gesproken maar er wordt via de media gecorrespondeerd. “Wij vinden dat dit niet langer kan en eisen gerespecteerd te worden,” aldus Jeung.

Overheidsbesluit
De verengingen hebben besloten om morgenochtend tijdens werktijd te vergaderen. De verenigingen besluiten dan welke acties ze gaan voeren en welke stappen ze zullen ondernemen om het besluit van de overheid tegen te gaan.

Begrip
Op de vraag of de bevolking nu de dupe wordt omdat er geen artsen beschikbaar zijn, antwoordt Jeung: “Wij zorgen voor continuïteit van de zorg. Er is morgen een spoedeisende arts aanwezig. Met dit wanbeleid van de overheid leidt het tot een debakel in de volksgezondheid. We vragen de samenleving om begrip, we moeten dit doen om de volksgezondheid te redden.”

4 reacties op “Medici eisen respect van overheid”

 1. Regering moet zich niet bemoeien met de gezondheidszorg ! De regering hier is een zieke bende !

 2. Alhoewel ik tegen de huidige regering ben, heb ik totaal geen begrip voor de medici. Hun belang reikt niet verder dan hun eigen portemonnee. Zij hebben zich nooit onbaatzuchtig ingezet voor een nieuw ziekenhuis, betere zorg op het eiland, uitbreiding van de medisch portfolio enz. Ze laten alleen van zich horen wanneer een nieuw specialist op het eiland probeert te vestigen of wanneer hun torenhoge salarissen ter discussie wordt gesteld.

 3. Het is onmogelijk om beslissingen te nemen,zonder eerst met desbetreffende te praten,onze gezondheid gaat achteruit,jammer hoor,ik ben zelf verpleegkundige

 4. Deze regering heeft alleen maar tijd om naar hun eigen gezwets te luisteren en met niemand te communiceren.
  Zij luisteren naar geen enkele bevolkingsgroep of belangenvereniging.