• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De plannen om op Curaçao het grootste datacentrum en technologisch park in de regio te bouwen gaan waarschijnlijk door. Het centrum moet diensten verlenen aan de zakenwereld en overheidsinstellingen die gevestigd zijn in het Caribische gebied en het noordelijk deel van Latijns-Amerika.

Curaçao Technology Exchange N.V. (CTEX) en telecombedrijf UTS hebben samen een uitgebreid onderzoek verricht om te kijken of de vestiging van een technologisch park op Curaçao haalbaar is. De conclusie van het onderzoek is positief. Het doel van het centrum is om faciliteiten aan de zakenwereld en overheden in de regio aan te bieden, zodat zij hun organisaties secundaire steun kunnen bieden.

Back-up
“Er is een goede reden om aan te nemen dat een centrum op Curaçao, dat net buiten de traditionele orkaanzone en in een politiek stabiel gebied ligt, als back-up kan dienen voor cruciale zaken, transacties en data,” vertelt Anthony de Lima, CEO van CTEX.

Gecertificeerde normen
De gebouwen worden volgens gecertificeerde normen wat betreft energieverbruik gebouwd. Ze kunnen orkaanwinden weerstaan en vijftien werkdagen onafhankelijk werken op eigen krachtcentrales. Daarnaast zullen ze huisvesting bieden aan noodpersoneel. Het totale bebouwde oppervlak telt, met vier gebouwen, ongeveer 12.000 vierkante meter.

Economische impact
Minister President Gerrit Schotte laat weten zeer enthousiast te zijn over het project. “De economische impact voor Curaçao zal leiden tot het scheppen van een nieuwe economische sector met meer banen en inkomsten voor het eiland. Indien we een rol willen spelen in de wereld van vandaag die voornamelijk wordt aangestuurd door technologie, dan moet Curaçao een leiderschapsfunctie gaan vervullen in de regio.”

Start bouw
In de komende maanden legt het bedrijf de laatste hand aan de financiële structuur. Het doel is om in juli te starten met de bouw van de vier geplande gebouwen. “We hopen in september 2012 operationeel klaar te zijn,” meldt De Lima. Het is momenteel nog onduidelijk waar de bouw precies plaats gaat vinden. CTEX laat aan Versgeperst.com weten dat ze in samenwerking met de regering de locatie binnen twee weken bekend maakt.

13 reacties op “Grootste technologische park op Curaçao”

 1. @sander Op Curaçao bestaat er iets die heet LEERPLICHT (net als in Nederland), iedereen tussen 4-18 zijn verplicht om naar school te gaan.

  Jeetje, je weet echt niks van Curacao volgens mij he.

 2. @sander zo ver dat ik het weet worden de lessen op UoC (UNA) of in het Nederlands of in het Engels geven hoor. Papiaments krijg je als instructietaal op basisscholen, maar je krijg ook Nederlands erbij.

  Kom op mensen, het is niet zo makkelijk om feiten op internet te zoeken. Eerst JEZELF goed informeren dan een commentaar achter laten.

  Dank u

 3. Rob

  UNA ?? kijk alleen naar de leraren van TF faculteit

  en is UNA gecrediteerd ? NEe

  er was een tijdje zelf dat lokale organisatie geen studenten van ITES van UNA niet wilden nemen denkt niet dat dat nu telt.

  former dropout student UNA studie ITES ofwel ICT

 4. Dat “politiek stabiel gebied” vindt ik zo langzamerhand toch wel een achterhaald iets !

 5. @Rob,
  Ik zeg niet dat de antillanen er niet kunnen werken, omdat ze dom zouden zijn?
  want dat zou betekenen dat ik erg dom en kortzichtig ben.
  Maar ik denk dat er nu nog niet genoeg geschoolde mensen hier zijn, om zo een groot projekt te bemannen.
  met een papiamentstalige opleiding, kan je daar niet werken, de engelse of/en spaanse taal zal dan wel een must zijn om te kunnen solliciteren.
  en deze regering wil het volk dom houden door papiametstalige scholen te promoten.
  en ook die 80-20 regeling is totaal verkeerd bedacht en zal nooit iets opleveren…..
  Ieder bedrijf zal echt veel liever antillianen in dienst nemen, dan dure krachten uit het buitenland laten overkomen.
  Wat dat betreft hoeft de regering geen nieuwe wet te maken, maar gewoon zorgen dat een bepaalde groep outdrops een opleiding krijgen.
  Zelf ben ik erg voor een soort van dienstplicht voor jongeren, die niet naar school willen gaan en nog geen baan hebben.
  in die dienstplicht kunnen ze dan van alles leren, dan krijgen ze later vanzelf wel een baan.

 6. Grappig ik dacht ook direct woow interesting, oooh UTS #fail
  UTS wil alleen maar zakkenvullen en niet innoveren, laat ze met FLOW of een andere partij zaken doen.

 7. Al jaren levert de UNA mensen die dit werk kan doen. 80% antilianen kan.
  Sorry voor de genen die niet zo denken,

 8. Denk niet dat 80% antillianen daar kan werken ze heben de know how niet ,zelf ben ik een antilliaan ofwel curacaoenaar . maar ik zie al UTS bemoeid zich met de plan ?? pff waste of project

  voor degene die deze bouwt vergeet niet om marktleider te worden in regio moet ook nog veel gedaan worden , ook eartquake safe en flooding safe gebouw en moet er meer onderzeekabels met curacao worden verbinden

 9. Politiek stabiel met Wiels? Met de 80-20 regeling zal het een harde dobber worden dit technologisch centrum te bemensen. Het plan is uitstekend maar ik zou even wachten tot na de verkiezingen om het kans te geven te laten slagen.

 10. hey! eindelijk een goede ontwikke…. ow wacht… UTS… 🙁

 11. Dus gewoon starten met bouwen maar waar ?? is nog niet bekend, zit hier niet een “luchtje” aan vanwege verkrijgen vergunning?
  LIjkt mij ondanks deze vage opzet wel goed plan om verder te ontwikkelen. En laat Wiels hier aub buiten dan wordt het misschien wel een succes! Zet hem op PM Schotte.

 12. Waarschijnlijk 80% van de 20% die voor 80% niks doen

 13. lijkt me echt een opsteker voor curacao, maar gaan daar dan ook 80% antillianen werken?